Vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie? Orban, anuntul MOMENTULUI

 

Premierul Ludovic Orban face anunțul pe care îl așteptau toți românii. Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie! Cu alte cuvinte, cine nu dorește, nu va fi vaccinat, spune primul-ministru, aflat în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Orban mai apreciază că săptămâna aceasta se va elabora strategia de imunizare a populației.

Ludovic Orban: „Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”
Președintele PNL afirmă că „autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”. Însă, susține Orban, „noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală. O campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil”.

Întrebat când va începe vaccinarea populației, Ludovic Orban a răspuns: „Eu zic că suntem aproape. Se vede, deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului”.

Ludovic Orban a stabilit lista celor care au prioritate la vaccinare
Totuși, prim-ministrul anunță că se pregăteşte o campanie privind avantajele vaccinării.

Chestionat cu privire la prioritatea vaccinării, Ludovic Orban a dezvăluit: „În strategia de vaccinare, pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate publică, ulterior persoanele vulnerabile, în vârstă, care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior cei care lucrează în domenii esenţiale, critice – energie, furnizare de servicii de utilitate publică, cei care asigură, de fapt, continuitatea acestor servicii publice extrem de importante”.

Distribuţia vaccinurilor contractate de Comisia Europeană se face către ţările UE proporţional cu populaţia. „În funcţie de cantităţi şi de ritmul în care aceste cantităţi contractate sunt produse şi sunt distribuite în Europa, noi vom avea anumite cantităţi şi, în funcţie de aceste cantităţi pe care le vom avea, vom asigura, în baza strategiei de vaccinare, vaccinarea persoanelor în baza priorităţilor care sunt stabilite. Nu pot să vă dau cifre în momentul de faţă. Avem veşti bune. E clar că avem veşti bune. Practic, suntem aproape siguri că există vaccinul, vaccin cu eficienţă mare”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa; gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.