VACCINARE OBLIGATORIE împotriva Covid-19, propusă de CDC în SUA! Se propun măsuri extreme

Vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, propusă de CDC în SUA! Se propun măsuri extreme de către Rochelle Walensky, șefa Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, care sa tras un semnal de alarmă cu privire la gradul de transmisibilitate a variantei Delta.

Vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, propusă de CDC în SUA! CDC – Centers for Disease Control and Prevention, este agenția guvernamentală americană care se ocupă de prevenirea și controlul bolilor.

Șefa CDC, Rochelle Walensky, a declarat deja că oamenii trebuie să înțeleagă faptul că agenția pe care o conduce nu lansează alarme false.

Vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, propusă de CDC în SUA! Varianta Delta, foarte transmisibilă
Varianta Delta a coronavirusului, în creștere în SUA și în lume, pare să provoace îmbolnăviri mai severe și se răspândește la fel de repede precum varicela.

Informațiile provin dintr-un document intern al CDC, agenția epidemiologică din SUA.

Documentul a fost publicat de Washington Post iar autenticitatea sa a fost confirmată de șefa CDC, Rochelle Walensky, precizează CNN, conform antena3.ro.

El prezintă date nepublicate încă oficial, din care reiese că persoanele complet vaccinate ar putea răspândi varianta Delta în aceeași proporție ca și persoanele nevaccinate.

„Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că nu lansăm alarme false. E ceva serios. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși pe care îi cunoaștem”, a precizat dr. Walensky.

Comparația cu varicela
CDC urma să publice, vineri, date menite să susțină controversata decizie a dr. Walensky.

Aceasta a declarat, marți, că agenția sa recomandă ca persoanele complet vaccinate să poarte masca de protecție în locurile închise unde transmisia virusului este continuă sau ridicată.

Toată lumea din școli – elevi, personal didactic și vizitatori – trebuie să poarte mască tot timpul, susține șefa CDC.

„Măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a controla pandemia sunt extreme. Măsurile pe care trebuie să le luați sunt extreme”, a declarat ea, conform CNN.

Documentul CDC susține că varianta Delta este la fel de transmisibilă ca varicela, o infecție virală ce afectează în special copiii, adolescenții și adulții tineri și care rămâne latentă în organism, activându-se când sistemul imunitar este slăbit.

Boala este asociată cu febră, dureri de cap și o stare generală proastă iar în starea eruptivă pe piele apar vezicule cu lichid, care provoacă mâncărimi. În anumite situații, poate genera complicații până la pneumonie, encefalită și șoc toxic.

Varicela se combate prin vaccinare, ca și coronavirusul.

”Persoanele vaccinate, chiar dacă nu se îmbolnăvesc, se infectează”
La fel ca și în cazul COVID, o persoană vaccinată poate contracta virusul dar forma boli va fi mai ușoară decât la persoanele nevaccinate.

Prezentarea CDC menționează că fiecare persoană infectată cu Delta infectează, la rândul său, alte 8 sau 9 persoane.

„Concluzia este că, spre deosebire de celelalte variante, persoanele vaccinate, chiar dacă nu se îmbolnăvesc, se infectează și răspândesc virusul la nivele similare persoanelor nevaccinate și infectate”, a declarat pentru CNN dr. Walter Orenstein, care conduce Emory Vaccine Center și care a consultat documentul CDC.

În continuare, vaccinul împiedică în proporție de 90% formele severe ale bolii dar poate fi mai puțin eficace în prevenirea infectării sau a transmisiei virusului.

Astfel, prin comparație, vaccinul reduce de 10 ori riscul de boală severă sau deces și doar de trei ori riscul de infectare.

Este motivul pentru care focarele și infectările comunitare cresc, în pofida vaccinării.

”Realitatea epidemiologică s-a schimbat”
Realitatea epidemiologică s-a schimbat, se spune în documentul CDC, care mai recomandă vaccinarea obligatorie și purtarea „universală” a măștii de protecție.

SUA consemnează în prezent un număr mediu zilnic de 61.300 de noi cazuri, de aproape șase ori mai mult decât minimul de 11.299 cazuri pe zi, înregistrat în urmă cu cinci săptămâni.

Joi, președintele Joe Biden a anunțat mai multe măsuri în vederea accelerării procesului de vaccinare.

Între acestea, cerința ca toți angajații din instituțiile federale să se vaccineze, sau să fie supuși unor protocoale stricte în caz contrar.

De asemenea, Biden a cerut guvernatorilor statelor americane să folosească banii alocați de Washington în vederea combaterii pandemiei pentru a gratifica cu câte 100 de dolari tuturor persoanelor care se vaccinează.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *