Vă trimitem în sicrie acasă! Lovitură cumplită pentru Statele Unite ale Americii

Iranul dă asigurări că vor riposta pe măsură după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani:

America trebuie să se aștepte la acest lucru, având în vedere că ea este cea care a început războiul!

Uciderea generalului iranian Qassem Soleimani reprezintă o ”nouă etapă” pentru Orientul Mijlociu, a estimat duminică liderul Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, care a susţinut că armata americană este cea care ”va plăti preţul” pentru acest asasinat, consemnează agenţiile AFP şi DPA, conform Agerpres.

”Pedeapsa justă, prezenţa americană în regiune. Bazele militare americane, navele americane, fiecare ofiţer şi soldat în regiune”, a spus Nasrallah într-o intervenţie televizată. El a cerut să nu fie atacaţi cetăţenii americani civili, întrucât ”bătălia, confruntarea, pedeapsa justă este pentru cei care au executat (operaţiunea) şi armata americană este cea care a înfăptuit crima şi asasinatul” generalului Soleimani şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene.

”Atunci când sicriele cu soldaţi şi ofiţeri americani (…) vor începe să sosească în SUA, Trump şi administraţia sa vor înţelege că au început să piardă regiunea”, mai susţine Nasrallah, el fiind de părere că atacul în care a fost ucis Soleimani vineri la Bagdad marchează o ”nouă etapă” pentru Orientul Mijlociu.

Liderul Hezbollah a cerut Irakului să riposteze prin încetarea prezenţei trupelor americane în Irak, pe care a denumit-o ”ocupaţie”, între timp o rezoluţie în acest sens fiind votată de parlamentul de la Bagdad, care a cerut retragerea tuturor trupelor străine, nu doar a celor americane, demers susţinut de premierul irakian Adel Abdul Mahdi.

Uciderea lui Soleimani nu este o problemă doar a Iranului, ci una a ”tuturor grupurilor de rezistenţă din regiune, în Siria, Liban şi Yemen”, a indicat Nasrallah.

America e cea care a început războiul, vom riposta

La rândul său, Hossein Dehghan, un general consilier militar al ghidului suprem iranian a declarat canalului iranian CNN că riposta Iranului ”va fi cu siguranţă militară şi împotriva instalaţiilor militare” americane. ”America este cea care a început războiul (…), prin urmare ei trebuie să accepte ca reacţiile să fie adaptate cu acţiunile lor”, a spus generalul citat.

În ceea ce privește amenințările lui Donald Trump la adresa Iranului, Dehghan le-a catalogat drept „ridicole și absurde”.

Președintele Trump afirma sâmbătă seara pe Twitter că Statele Unite au „în vedere 52 de obiective iraniene” și că unele sunt „foarte importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur”.

Dehghan consideră că Trump „nu cunoaște dreptul internațional. El nu recunoaște nici rezoluțiile ONU. Practic, este un adevărat gangster și parior. Nu este politician, nu are stabilitate mentală”.

Iranul a promis răzbunare ”la momentul şi locul potrivit” după uciderea într-un raid pe aeroportul din Bagdad a generalului Qassem Soleimani, artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu. El conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Pe seama lui SUA au pus atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune.

Vezi: BREAKING NEWS: Decizia luată chiar acum de Iran! Pregătesc arma nucleară?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.