Era şi timpul! VA LUA NAŞTERE O NOUĂ ARMATĂ, o armată europeană!

Jean-Claude Juncker: UE trebuie sa aiba propria armata

claude

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a indemnat duminica la crearea unei armate europene, avand in vedere mai ales relatiile din ce in ce mai tensionate cu Rusia pe tema crizei din Ucraina, transmite AFP.

O asemenea forta i-ar permite Uniunii Europene atat sa faca fata noilor amenintari de la frontierele sale, cat si sa apere “valorile” UE, a declarat Juncker intr-un interviu publicat duminica de ziarul german Welt am Sonntag.

“Nu vom crea o armata europeana pentru a o utiliza imediat. Insa o armata comuna a tuturor europenilor va da de inteles Rusiei ca vorbim serios cand este vorba de apararea valorilor Uniunii Europene”, a explicat el.

Citiți și:  Toţi românii vaccinaţi trebuie să ştie asta! Bomba zilei despre certificatul verde

w42-1425818793

O forta comuna a celor 28 de state membre UE va permite de asemenea rationalizarea cheltuielilor militare si favorizarea integrarii militare a acestor tari, a aratat presedintele CE.

“O asemenea armata ne va ajuta sa punem la punct o politica externa si de securitate comuna”, a adaugat el, subliniind ca nu se intentioneaza diminuarea rolului NATO.

“Imaginea Europei a suferit in mod dramatic. In termeni de politica externa, se pare ca nu suntem luati cu adevarat in serios”, a mai spus Juncker.

Aceasta propunere risca sa nu fie pe gustul celor care se opun unei mai mari integrari europene, incepand cu Marea Britanie, insa a gasit deja ceva sustinere in Germania.

Citiți și:  România, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia cea mare!

Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a declarat luna trecuta ca este sigura ca, “poate nu copiii ei, dar in orice caz nepotii ei vor cunoaste Statele Unite ale Europei”, cu propria lor armata.

Welt am Sonntag il cita de asemenea duminica pe seful Comisiei parlamentare germane pentru politica externa, Norbert Roettgen, acesta afirmand ca ideea unei armate a UE este “o viziune europeana careia i-a sosit vremea”.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Este o idee foarte buna, asa Europa o sa fie luat mai serios din punct de vedere politic. Statele Unite ale Europei suna un pic prea puternic, dar trebuie sa vada si rusii ca putem uni fortele in Europa.

Lasa un comentariu