Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Va fi jale! Veste CRUNTA pentru milioane de romani

635x0 sbc news alert 1

Veste cumplită pentru mai bine de cinci milioane de români! Specialiştii au anunţat clar. Nu mai e cale de întors. Aceste persoane vor avea de scos din buzunar sume uriaşe, lună de lună.

Va fi jale pentru milioane de români la începutul anului viitor! Facturile pe care le vor primi la energie electrică vor fi mai mari chiar şi cu 85%, în unele cazuri.

5,5 milioane de consumatori din România vor plăti facturi usturătoare în 2022
Este vorba despre cei circa 5 milioane și jumătate de consumatori casnici de electricitate care nu au încheiat contracte privind trecerea pe piața concurențială. La începutul anului 2022, aceşti consumatori casnici vor primi notificări referitoare la creșterea tarifelor. Conform specialiștilor, aceste majorări se vor încadra între 58 și 85%, transmite Rador.

Președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, a explicat pentru Radio România Actualități ce îi așteaptă pe acești consumatori în 2022. El spune că legea plafonării şi a compensării, cu toate că a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, ramâne în continuare o enigmă pentru furnizori din cauza lipsei normelor de aplicare.

„Furnizorii nu știu cum să procedeze în aplicarea acestei legi (…) probabil ne vom trezi cu o factură care să conțină două luni”
Chisăliță spune că foarte mulţi români s-ar mai putea trezi cu sume foarte mari de plată pentru că furnizorii le vor trimite două luni de plată pe o singură factură.

„Există o lege a plafonării şi compensării care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, dar care încă nu se aplică din cauza faptului că nu există norme de aplicare și, în această situație, furnizorii nu știu cum să procedeze în aplicarea acestei legi.

Ca atare, ce pot să le spun românilor este că, într-adevăr, de la 1 ianuarie sau, mă rog, în momentul de faţă plus la 1 ianuarie, nu ar trebui să plătească mai mult de 0,71 lei pe kilowatt.

Majoritatea românilor, adică discutăm undeva de 70 – 75% dintre români, probabil vor achita acest preț, doar că deocamdată acest preţ nu se poate pune în aplicare din cauza lipsei unor norme, fapt care este descurajator pentru români, pentru că probabil ne vom trezi cu o factură care să conțină două luni sau cu două luni facturate pe două facturi.

Adică vom avea dintr-odată de achitat o sumă mai importantă de energie electrică, ca urmare a acestei întârzieri”, a declarat Dumitru Chisăliță în cadrul rubricii „Apel matinal” de la Radio România Actualități.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.