Va fi jale! Guvernul a pregătit ”masacrul” bugetarilor! NEWS ALERT

În plină pandemie, când oamenii și așa nu mai au bani, Guvernul Orban a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care le pregătește bugetarilor și funcționarilor publici o surpriză de mega proporții.

Mai concret, măsurile luate de guvern sunt de simplificare a suspendărilor contractelor de muncă, prevăzute de Codul Administrativ, ceea ce va duce în final la reducerea numărului de angajați pe care statul îi are, dar și la reducerea programului de muncă, și în consecință a lefurilor primite, cu 20 la sută, pentru cei care vor rămâne. Exemplul concret, constă în modificarea criteriilor în baza cărora pot fi suspendate raporturilor de muncă dintre angajator și angajat, suspendare care va duce la reducerea numărului de bugetari.

Ordonanța de Urgență introduce la motivele care pot duce la suspendarea raporturilor de muncă și ”calificativele obținute în procesul de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici sunt avute în vedere la: suspendarea raporturilor de muncă la inițiativa conducătorului unității sau instituției publice; la eliberarea din funcție”.

Mai mult, același act normativ adoptat de Guvernul Orban, și despre care nu s-a spus nimic, se referă și la ”evaluarea performanțelor individuale se realizează în mod obligatoriu la modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici, cu excepția suspendării raporturilor de muncă la inițiativa conducătorului autorității sau instituției publice”.

Și mai grav este articolul care se referă la suspendarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici care se face pe loc, printr-un simplu ordin emis de șeful unității. ”Suspendarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici poate interveni de drept la inițiativa funcționarului public, la inițiativa conducătorului unității sau instituției publice … Suspendarea raporturilor de serviciu la inițiativa conducătorului autorității sau instituției publice se dispune prin act administrativ de către persoana care are competența de numire”.

Ordonanța Guvernului Orban prevede și când se pot dispune de drept, adică direct, suspendarea acestor raporturi de serviciu, și anume ”în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității autorității sau instituției publice, parțial sau în întregul său, pentru motive structurale sau sanitare”.

Fără să fie vorba despre cele 14 zile de șomaj tehnic, dintr-o lună calendaristică, așa după cum anunțapremierul Ludovic Orban, funcționarul public care va fi suspendat, poate rămâne așa pentru o durată nedefinită de timp.

Mai mult, pentru cei care vor rămâne la serviciu, șeful instituție poate dispune program redus la patru zile pe săptămână, caz în care vor fi plătiți corespunzător, cu o reducere de 20 la sută din salariul aferent. ”Conducătorul instituției publice va avea posibilitatea reducerii programului de de lucru de la 5 zile, la 4 zile, cu reducerea corespunzătoare a salariului, pentru o parte sau pentru tot personalul bugetar”.

Cei care se vor afla în postura de a fi suspendați, pentru perioade de timp nedefinite, vor primi 75 la sută din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupa, adică fără sporuri și alte drepturi garantate de Codul Muncii.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *