GENERAL

Va fi jale! Germania pregateste masuri DRASTICE privind consumul de energie

germania 1024x642 1

  1. Se anunţă una dintre cele mai dificile ierni din istorie în Europa, în contextul preţurilor crescute la energie şi al tensiunilor cu Rusia, care alimenta continentul cu gaze naturale. Pentru a putea face faţă, Guvernul de la Berlin va impune o serie de măsuri în premieră.

Germania se vede nevoită să ia măsuri tot mai drastice pentru a face faţă crizei energetice de pe continent, mai ales în condiţiile în care este una dintre ţările cele mai dependente de gazul rusesc.

Economii de energie în Germania. Clădirile publice nu mai pot fi încălzite peste 19 grade. Unde se taie lumina noaptea?
Astfel, pentru a se economisi energie, ministrul Economiei de la Berlin, Robert Habeck, a anunţat vineri, 12 august, că vor fi impuse noi reglementări în acest sens.

Pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi, cauzată de disputa dintre Rusia şi ţările europene, Germania a decis să reducă temperatura până la care vor putea fi încălzite clădirile publice, transmit agenţiile de presă dpa şi Reuters. Nu sunt singurele măsuri ce vor fi luate

Mai precis, clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de cel mult 19 grade Celsius. În plus, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea, iar panourile publicitare nu vor mai fi nici ele iluminate, a explicat ministrul german al Economiei, într-un interviu acordat ziarului Sueddeutsche Zeitung.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a afirmat ministrul Robert Habeck.

El a vorbit şi despre nevoia de a se face şi alte economii, fără a oferi însă detalii: „Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii.” Ministrul a spus totuşi că există discuţii cu cei de la Ministerul Muncii în vederea acestor aspecte.

Reamintim că, în luna iulie a acestui an, ministrul german al Economiei a venit cu un nou pachet de securitate energetică, pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Robert Habeck a subliniat atunci că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private.

Măsuri sociale în Germania pentru a atenua impactul majorării generalizate a preţurilor
Cu o zi în urmă, cancelarul Olaf Scholz anunţa măsuri sociale suplimentare pentru cetăţenii germani. Decizia cancelarului german vine ca o încercare de a atenua impactul majorării generalizate a preţurilor, transmit jurnalştii germani de la Die Welt.

„Cetăţenii trebuie să ştie că nu vor fi lăsaţi singuri. Va fi adoptat un nou pachet de măsuri sociale”, a fost mesajul transmis de către Olaf Scholz,în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi.

„Vom face totul pentru a ajuta cetăţenii să depăşească această perioadă dificilă”, a adăugat şeful Guvernului de la Berlin.

Potrivit planului pus la cale de către guvernanţi, se are în vedere adoptarea de măsuri de sprijin pentru plata utilităţilor. Totuşi, cancelarul Olaf Scholz nu a oferit detalii despre proiect.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.