Va fi dat afară?! Ministrul care poate duce la dărâmarea Guvernului. Scandalul care bagă România în haos (SURSE)

Scandal total în Guvern din cauza celui mai contestat ministru din Executivul condus de Florin Cîţu. Şeful de la Sănătate, Vlad Voiculescu, este din ce în ce mai hulit de către liberali, care l-ar vrea îndepărtat. De partea cealaltă, USR-PLUS ţine cu dinţii de el şi ameninţă. Dacă Voiculescu va fi remaniat, Guvernul va fi demis.

Nu e deloc linişte în Guvern. Imaginile cu evacuarea pacienţilor de la spitalul Fosişor a agitat din nou apele în coaliţie. Mai mulţi lideri PNL îl vor îndepărtat de la Sănătate pe Vlad Voiculescu.

Se rupe coaliţia din cauza lui Vlad Voiculescu?!
PNL şi USR-PLUS sunt la cuţite. Cel puţin asta susţin surse politice citate de către digi24.ro. Deja urmează întâlniri cruciale care ar putea duce la ruperea coaliţiei. Liberalii se reunesc într-o ședință a Biroului Executiv, la ora 10, înainte de ședința coaliției.

Surse din rândul liberalilor au declarat că mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu schimbarea ministrului Sănătății. S-au săturat de „gafele” lui Vlad Voiculescu și cer „măsuri”. Singurul care a vorbit până acum public a fost vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean. A cerut demiterea ministrului.

Nici premierul Florin Cîțu nu ar fi mulţumit de Voiculescu. Acesta a cerut tuturor miniștrilor din Guvern „transparenţă, coerenţă, profesionalism”. Nu l-a acuzat direct pe ministrul Sănătății în legătură cu situația de la Spitalul Foișor, însă a transmis că „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Citiți și:  SURSE Ciolacu ii da ULTIMATUM lui Florin Cîțu: mesaj tranșant în interiorul PSD in criza facturilor

Surse guvernamentale susțin însă că o referire la ministrul său este doar „o interpretare”. În schimb, Florin Cîțu s-a arătat nemulțumit că România nu a ajuns la o capacitate de 1.600 de paturi la ATI, sarcină pe care i-o trasase direct ministrului Voiculescu.

Remanierea, motiv de scandal între PNL şi USR-PLUS
Cîțu a spus că remanierea o decide doar premierul. „Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a precizat acesta. Declarația lui Florin Cîțu ar putea fi însă interpretată și ca un mesaj pentru partid, pentru a preîntâmpina solicitările de remaniere venite de la unii lideri ai PNL.

Tensiunile dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu sunt mai vechi. Ar fi fost deja mai multe schimburi de replici între cei doi. De această dată, în spatele lui Voiculescu s-a pus și partidul.

Într-o decizie a conducerii USR PLUS, Birourile Naționale Reunite și-au reafirmat susținerea pentru Vlad Voiculescu și i-au cerut premierului „să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare” și au cerut un control în Guvern al Corpului de Control al Ministerului Sănătății privind campania de vaccinare, o temă mai veche pe care Cîțu și Voiculescu au mai avut contre.

Alte surse politice din USR PLUS au declarat că „nu se pune problema” înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Sănătate.„Lucrurile sunt foarte simple, noi am anunțat clar că Vlad Voiculescu are susținerea noastră.

Citiți și:  S-a aflat ce vor să facă, de fapt cu Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă (SURSE)

Dacă Florin Cîțu nu ține cont și îl demite, atunci Guvernul pică. Guvernul a fost învestit în funcție și cu voturile noastre, noi am susținut Executivul în forma aceasta, nu poate decide Cîțu în privința unui membru USR-PLUS”, susțin sursele citate.

Ședința Coaliției se anunță una tensionată, deși, la nivel declarativ în Coaliție nu sunt probleme. O spune chiar vicepremierul Dan Barna. „Asta cu cearta e atât de marketing… Deseori suntem cu Florin și Vlad și ne uităm la televizor și nu putem să nu râdem. Ideea că este o ceartă în guvern o resping și este falsă!”, a spus Dan Barna, la Aleph News.

Florin Cîțu ia în calcul să facă evaluarea miniștrilor mai devreme de 6 luni, așa cum a anunțat inițial, susțin surse guvernamentale. Evaluarea miniștrilor ar putea fi momentul care va duce la primele remanieri.

Este aşteptat şi ca președintele Klaus Iohannis să aibă un puncte de vedere. Şeful statului l-a criticat deja pe Vlad Voiculescu după declarația acestuia legată de faptul că fosta guvernare ar fi raportat date false despre pandemie.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!