Va fi cutremur în sistem. Violeta Alexandru taie în carne vie. Îi dă afară pe toți!

Violeta Alexandru face curățenie la Minister. Ministrul Muncii anunță desființarea unei mari instituții. Mai mulți români vor își vor pierde locul de muncă. Va fi cutremur în sistem.

Violeta Alexandru a anunțat într-un interviu acordat în cadrul emisiunii Întrebări esențiale de pe evz.ro, că își dorește desființarea actualei Inspecții a Muncii. Potrivit ministrului, în momentul de față se pregătește o nouă lege car urmează să fie votată în Parlament.

Întrebată dacă într-adevăr își dorește desființarea actualei Inspecții a Muncii, Violeta Alexandru a precizat că decizia este una radicală. Totodată, ea a subliniat faptul că acest lucru va fi un obiectiv prioritar pentru PNL, iar restructurările se vor face de la directori până în rândul angajaților.

Mai exact, potrivit ministrului, va fi organizată o evaluare a directorilor și în același timp, urmează angajări în rândul unor persoane competente pentru a ocupa locurile de muncă respective din sistem.

„Decizia mea este radicală. Efectiv procedez la regândirea unei noi legi. Activitatea Inspecției Muncii se bazează pe o lege care a fost votată în Parlament, deci tot în Parlament se vor întâmpla și modificările.

Va fi un obiectiv prioritar al Partidului Național Liberal în noul Parlament, de a promova și de a dezbate o nouă lege a inspecției muncii, care va duce, bineînțeles la o imediată măsură după ce noua lege ar urma adoptată, la o evaluare a actualilor directori, respectiv a încetării relațiilor de muncă și a angajării unor altor persoane, care ar au competența necesară să desfășoare activități de control eficiente”, a spus Violeta Alexandru, în cadrul emisiunii Inrebari Esentiale, difuzată pe evz.ro.

Angajații vor fi dați afară
Totodată, ministrul Muncii a subliniat faptul că noua lege va genera schimbări majore în întreg sistemul, iar Inspecția Muncii urmează să ia de la zero, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de renunțarea la vechii angajați și de angajarea unor noi persoane.

„Deci da, vor fi schimbări care vor fi generate de noua lege. Adoptarea unei noi legi înseamnă cumva a o lua de la zero în organizarea acesti instituții, ceea ce înseamnă noi angajați”, a mai precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *