GENERAL

Va declanşa Putin războiul cu NATO? Amenintari directe

putin 2

Tensiuni tot mai mari între Londra şi Moscova, în timp ce războiul continuă în Ucraina. După ce, cu câteva zile în urmă, Kremlinul transmitea că premierul Boris Johnson este „cel mai activ lider anti-rus”, acum a venit rândul ambasadorului rus la Londra să vină cu ameninţări.

Tensiuni între Londra şi Moscova, în plin război!
Mai exact, Andrei Kelin, ambasadorul Federaţiei Ruse în Marea Britanie, a transmis un avertisment legat de armele pe care britanicii le-ar putea livra armatei ucrainene.

Dacă Marea Britanie va trimite în Ucraina piese de artilerie cu rază lungă de acţiune şi rachete antinavă, aceste arme vor fi considerate „ţinte legitime” pentru forţele ruse, afirmă diplomatul rus, citat de agenţia TASS.

Reacţia ambasadorului rus la Londra vine după ce, zilele trecute, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Regatul Unit, alături de alţi aliaţi din cadrul NATO, va trimite mai mult „ajutor letal” pentru Kiev.

Ajutorul destinat armatei ucrainene include rachete antinavă, rachete antiaeriene, sisteme de artilerie cu rază lungă, radare de artilerie şi alte capacităţi care să ofere ucrainenilor posibilitatea de contra-baterie (adică de a lovi de la distanţă şi cu precizie artileria rusă).

Ambasadorul rus: Sunt arme noi, de mare precizie. În mod firesc, forţele noastre armate le vor considera ţinte legitime
Statele Unite şi aliaţii săi au luat în calcul, în cadrul summit-ului NATO ce s-a desfăşurat la Bruxelles, posibilitatea livrării de rachete antinavă în Ucraina, pentru a sprijini armata ucraineană în lupta cu militarii ruşi.

„Orice ajutor militar este destabilizator, în special când vine vorba despre armele menţionate de către ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. (…)

Aparent, acestea sunt arme noi, de mare precizie. În mod firesc, forţele noastre armate le vor considera ţinte legitime, în cazul în care astfel de transporturi trec de graniţa ucraineană”, a declarat Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei la Londra.

„Putin nu mai este o forță aşa cum era. E un om închis în cuşca pe care și-a construit-o singur”
Recent, ministrul britanic al Apărării vorbea şi despre situaţia în care a ajuns acum Vladimir Putin, dar şi temuta armată rusă.

„Președintele Putin nu mai este o forță aşa cum era. Acum este un om închis în cuşca pe care și-a construit-o singur. E tot mai izolat. A fost supus unor sancţiuni din toată lumea.

Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă”, afirma Ben Wallace.

Şi preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat ceva similar în legătură cu Putin.

„Nu spun asta cu certitudine, dar se pare că (Putin) s-a autoizolat și sunt semnale că și-a concediat sau i-a arestat la domiciliu pe unii dintre sfătuitorii săi”, a fost mesajul liderului de la Casa Albă.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Un comentariu

  1. Mi se par afirmații de intimidare și chiar dacă nu implicarea cu armamente sub formă de ajutoare ca urmare a cerșelii de către una sau alta din părțile implicate, nu pare a fi FAIÎR PLAY și mai ales incită la continuarea și exacerbarea conflictului.

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d