Ursula von der Leyen face ANUNTUL care cutremură toată Europa! „Trebuie să ne pregătim acum!”

Anunțul care cutremură toată Europa! Este o undă de șoc după ultimele informații oficiale oferite de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care atenționează că trebuie să ne pregătim acum pentru o eventuală stopare totală a livrărilor de gaze din Rusia.

Undă de șoc la nivel european, după ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri UE să se pregătească pentru „întreruperea completă” a gazelor din Rusia, care a început deja să oprească livrarea pentru țările neprietenoase.

Anunțul care cutremură toată Europa: „Trebuie să ne pregătim acum!”
Astfel, aceasta a explicat cum Comisia intenţionează să anunţe planuri de urgenţă la nivelul UE, la jumătatea lui iulie, pentru a asigura transportul gazelor „acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, în cazul sistării complete a furnizării de gaz rusesc.

Ursula von der Leyen a informat la zi Parlamentul European, la Strasbourg, despre progresele realizate de UE în eliminarea dependenţei de importurile de energie din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

Citiți și:  Europa în fața unei DECIZII ISTORICE. Ursula von der Leyen face anunțul

Invazia rusă de la granița cu România a declanşat sancţiuni europene împotriva Moscovei, care a reacţionat prin blocarea unor livrări.

Importul de GNL din Statele Unite s-a triplat
Astfel, din acest motiv, importul de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA s-a triplat, pe ansamblul UE, faţă de anul 2021, în timp ce importurile medii lunare prin conductele de gaze din Rusia a scăzut cu o treime, a arătat von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene a respins apelurile la temporizarea tranziţiei Uniunii către energia regenerabilă, deşi Europa se confruntă cu o criză energetică tot mai acută.

„Noul mediu de securitate este cel mai bun argument pentru accelerarea dezvoltării regenerabilelor”, a susţinut ea, adăugând că aceste surse de energie „ne asigură independenţa faţă de combustibilii fosili ruseşti”.

Concurenţa continuă pentru resursele limitate de combustibili fosili nu va face altceva decât să crească preţurile şi să îl finanţeze pe preşedintele rus Vladimir Putin, a arătat von der Leyen.

„Este evident că Putin continuă să folosească energia ca pe o armă”, a spus aceasta, adăugând că Rusia a sistat deja livrările de gaze către 12 state membre ale Uniunii Europene.

Citiți și:  Uniunea Europeană, în pragul unor reforme MAJORE. BREAKING NEWS

Probleme și pentru România
Un tribunal din Rusia a ordonat consorțiului care operează conducta prin care este transportat țiței din Marea Caspică să își suspende activitatea pentru 30 de zile, scrie Reuters. Conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC) este una dintre cele mari din lume, iar prin aceasta România importa petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia de la Năvodari.

Aceasta este cea mai mare din România și are o capacitate de rafinare de aproximativ 6 milioane de tone de țiței. Rompetrol deține a doua cea mai extinsă rețea de benzinării din România, după cea a Petrom, și mai controlează stații de carburanți și în Moldova, Bulgaria și Georgia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.