Urmează temperaturi de -30 de grade. Iată când vine GERUL

Meteorologii avertizează că vremea trece printr-un proces de răcire treptată, iar gerul se va instala în luna decembrie.

În ianuarie se vor înregistra temperaturi extreme de -30 de grade. Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM, spune că în decembrie ne putem aștepta la ninsori, iar temperaturile vor începe să scadă în toată țara.

„În decembrie începe să apară gerul, tot în partea de nord și nord vestul țării și, în ansamblu, sunt temperaturi ziua până la 9 sau 10 grade, noaptea minus 9. Vor fi și zile mai calde, și zile mai reci. Precipitațiile vor fi în limite normale. Pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare prin depresiuni, în zona de munte,” precizează meteorologul Dinu Mărășoiu, potrivit Digi 24.

Temperaturile din luna ianuarie vor fi foarte scăzute, chiar vom avea nopți cu – 30 de grade Celsius. „Pentru ianuarie, când de regulă sunt temperaturile minime cele mai scăzute, e posibil, mai ales în partea de nord și centru a țării, sunt temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că în anumite nopți putem avea sub minus 20, poate chiar minus 25 sau minus 30, probabil în estul Transilvaniei,” a mai precizat meteorologul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *