GENERAL

Urmeaza Romania? Republica Ceha si Slovacia urmează modelul Austriei în ceea ce privește nevaccinații

50255774 101

Cehia va interzice de luni accesul persoanelor care nu au fost vaccinate în spații publice precum restaurante și magazine. Testele negative Covid-19 nu vor mai fi permise.

Vorbind miercuri, prim-ministrul în exercițiu Andrej Babis a declarat că țara va adopta așa-numitul model bavarez începând de luni săptămâna viitoare, interzicând accesul în locuri publice celor care nu au primit un vaccin Covid-19. Cei care s-au vindecat recent de virus vor avea voie să intre.

Țara va intra într-o blocare parțială a persoanelor nevaccinate de luni dimineață, presupunând că restricțiile sunt aprobate de cabinet joi.

„Vom introduce modelul bavarez de duminică până luni. Aceasta înseamnă că intrarea în restaurante, unități de servicii sau evenimente de masă va fi permisă numai celor cei vaccinați sau supraviețuitori ai bolii covid. Cei vaccinați cu o singură doză trebuie să aibă un test PCR”, a spus Babis la televiziunea locală.

Premierul a spus că autotestarea va fi complet anulată, deoarece a lamentat că persoanele nevaccinate pentru au colapsat spitalele și au împiedicat tratamentul celor cu alte boli.

„Numărul morților este în creștere; situatia este gravă. Vaccinarea este singura soluție, nu există alta”, a adăugat el.

Țara înregistrează o creștere a numărului de infecții, cu un record de 22.479 noi cazuri raportate marți.

Modelul bavarez se referă la măsuri stricte anti-Covid introduse în statul din sudul Germaniei. Markus Soder, premierul statului, a susținut că nu a existat alt remediu decât să pună în aplicare „un fel de izolare pentru cei nevaccinați”, invocând presiunea crescândă asupra spitalelor și a personalului medical.

Între timp, aproximativ două milioane de persoane din Austria care nu au primit încă vaccinurile cu Covid au fost supuși primului blocaj din lume pentru cei nevaccinati, într-un efort de a reduce numărul cazurilor.

În timp ce 68% dintre persoane sunt vaccinați în Germania și 65% în Austria, puțin peste 60% sunt vaccinați în Cehia.

***

Slovacia va restricționa persoanele nevaccinate pentru a opri cresterea infecțiilor COVID

Slovacia intenționează să limiteze circulația persoanelor nevaccinate în efortul de a controla ultimul val de infecții cu coronavirus care a provocat o situaţie „critică” în spitalele ţării.

Marți, 16 noiembrie, prim-ministrul Slovaciei Eduard Heger a declarat că guvernul său va vota joi cele mai recente propuneri ale unui grup consultativ format din experții săi medicali, care vor intra în vigoare timp de trei săptămâni. Printre măsurile propuse, persoanele nevaccinate vor fi interzise din toate magazinele neesențiale, centrele comerciale, sălile de sport, piscinele și hotelurile. De asemenea, nu li se va permite să participe la nicio adunare publică în masă, cum ar fi evenimentele sportive.

„Situația din spitale este critică”, a spus Heger, adăugând că unele spitale sunt deja la limita pentru pacienții cu COVID-19 în unitățile lor de terapie intensivă și au transferat noi pacienți în alte unități.

Persoanele nevaccinate vor putea intra la locul de muncă cu teste negative pentru virus.

„Dacă situația nu se va îmbunătăți în următoarele trei săptămâni, guvernul este gata să impună și mai multe restricții”, a spus premierul. El i-a îndemnat pe slovacii nevaccinați să se vaccineze.

Numărul pacienților cu COVID-10 care au nevoie de tratament în spital a crescut la un total de 2.826, dintre care 225 au fost internați doar luni, a anunțat Ministerul Sănătății. Peste 81% dintre cei internați nu au fost complet vaccinați.

Slovacia, una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din blocul celor 27 țări. Doar aproximativ 45% din cele aproape 5,5 milioane ale sale au fost complet vaccinate.

În cea mai recentă creștere, noile infecții cu coronavirus în Slovacia au atins vineri un record zilnic de 7.244 cazuri.

Sursa: ortodoxinfo.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.