UPDATE. Tudorel Toader, ANUNT-BOMBA


Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României – Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu – au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

UPDATE 7 – Procedura de desemnare a noului procuror general va fi reluată, potrivit Antena 3, după ce niciunul dintre actualii candidați nu l-a „convins” pe ministrul Justiției.

UPDATE 6 – „Decizia este luată. Azi am trecut de etapa interviului şi, cum spuneam la Ministerul Justiţiei dimineaţă, în cursul zilei voi comunica concluzia, rezultatul Comisiei de interviu. Azi veţi avea rezultatul, după cum azi am dat rezultatul cu privire la selecţia candidaţilor care vor să devină procurori europeni”, a declarat Tudorel Toader.

UPDATE 5: Tudorel Toader a mai anunțat că va cere verificări privind deplasările procurorului general al României, Conform informațiilor primate, Tudorel Toader susține că Lazăr a cheltuit 500.000 euro, pentru deplasări.

„Cred că e o exagereare. Procurorul general reprezintă Ministerul Public. Dacă reprezintă Ministerul Public e invitat și prezintă expuneri pe temele pe care a fost solicitat, face schimb de experiență, nu e în beneficiul personal. O să fac o verificare dacă cifra prezentată de dumneavoastră e adevărată”, a răspuns Augustin Lazar. În replică, Tudorel Toader a declarat că nu nu este nevoie și că atunci când va avea nevoie, va cere chiar el datele.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

UPDATE 4: În contextul informațiilor privind refuzul de eliberare a disidentului anticomunist Iulius Filip, ministrul Justiției a adus în discuție trecutul profesional al lui Augustin Lazăr, înainte de 1989.

„Atât eu cât și dvs am exercitat înainte de 89 funcția de procuror general, dar eram la început, foarte tineri, încercăm să ne dăm seama cu ce se ocupă instituția, cadrul legal din vremea aceea suportă niște analize sub aspectul standard etic și de aceea am și prezentat scuze public”, a spus Augustin Lazăr.

Scuzele ar trebui în nume personal”, a replicat Toader.

„Eu nu am făcut parte din comisii de eliberări condiționate, în trecutul meu profesional se poate uita oricine, din nefericire pentru dumneavoastră vi l-au răscolit”, a completat Toader.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

UPDATE 3: În aceste momente, Augustin Lazăr susține interviul pentru un nou mandate de procuror general.

UPDATE 2: Primul candidat audiat a fost procurorul Marian Drilea, care a prezentat într-o notă pozitivă Secția pentru anchetarea magistraților, susținând că aceasta oferă garanții de independență și imparțialitate.

UPDATE 1: Miercuri dimineață, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la minister, unde vor avea loc interviurile pentru șefia Parchetului General. Ministrul a evitat să ofere detalii cu privire la șansele lui Augustin Lazăr de a obține un nou mandat în fruntea instituției, și a declarat că un răspuns va fi dat astăzi înainte sau după moțiunea simplă împotriva sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.