UPDATE Cine este miliardarul roman care a murit in TRAGEDIA AVIATICA de la Milano

Dan Petrescu, multimilionarul despre care Ion Țiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români, a murit duminică în accidentul aviatic de la Milano.

Potrivit unor surse Gândul.ro, Petrescu își făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare.

Afaceristul era împreună cu fiul său, care pilota avionul, iar în aeronavă se mai afla și soția sa, ei călătorind spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. Pe lângă familie, în aparatul de zbor se mai afla încă un cuplu.

Avionul fusese achiziționat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Dan Petrescu ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.

Aeronava decolase de pe aeroportul Linate și se îndrepta spre Sardinia. Presa italiană mai scrie că pilotul era de cetățenie română, dar unele publicații spun că acesta era german.

În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului. Până la această oră, autoritățile române nu au emis nicio reacție cu privire la accidentul aviatic.

Știrea inițială:

Pilotul era de naționalitate română, și conform Corriere della Sera, îl chema Dan Petrescu. Alături de el, în avion se afla soția și copilul lor, alături de alți cinci amici a căror naționalitate încă nu este cunoscută. Inițial, se credea că ocupanții avionului sunt francezi.

Martorii spun că avea un motor în flăcări înainte să se prăbușească. Aeronava era un model Pilatus PC 12 cu un singur propulsor.

Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-ar fi prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano. Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro

Potrivit sursei citate, avionul implicat este înmatriculat în România ca YR-PDV și era deținut de un om de afaceri român. În 30 septembrie acesta a zburat din București spre Milano Linate, iar în 3 octombrie a decolat de acolo spre Olbia, Sardinia, conform presei italiene.

La bordul avionului se aflau opt persoane, un pilot și șapte pasageri, care și-au pierdut viața cu toții.

Sursa; comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *