UPDATE – BOMBĂ POLITICĂ. Se SPARGE Coaliția! Prezidențiabil-surpriză al ALDE – Surse

Bomba politică a acestei toamne în România s-ar putea să explodeze luni: Coaliția care susține actualul Cabinet Dăncilă se va sparge.

UPDATE – Mircea Diaconu pare să confirme, cel puțin indirect, intrarea în cursa pentru Palatul Cotroceni. La câteva ore de la publicarea materialului pe sursele EvZ, actorul a trimis presei un comunicat care întărește ceea ce aflasem.

Iată ce spune actorul Mircea Diaconu în mesaj:

„E sfârsit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva.

Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România.

Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum?

Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București”.

Știrea că ALDE va ieși luni de la guvernare s-a răspândit sâmbătă printre pesediștii adunați la congresul de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale și le-a mai diminuat entuziasmul membrilor PSD.

Sentimentul a fost acut mai ales în rândul miniștrilor PSD, a căror situțtie devine incertă.

Sursele mai spun că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu va face un pact cu Pro România, formațiune condusă de fostul premier Victor Ponta, și că ar putea renunța la candidatura pentru Palatul Cotroceni.

În plus, ALDE și Pro România vor sa îl puna candidat pentru prezidențiale pe actorul și fostul europarlamentar Mircea Diaconu.

Reamintim că, în cursul zilei de vineri, a circulat un presupus mesaj intern din ALDE, potrivit căruia secretarul general al formațiunii i-ar fi avertizat pe liderii de organizații cu privire la o eventuală ieșire de la guvernare.

În plus, faptul că înțelegerea ALDE cu formațiunea condusă de Victor Ponta e pe cale de a fi „bătută în cuie” a fost confirmată de mai multe surse din partidul condus de fotul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.