Update. ANM aruncă bomba. URGIA meteo durează 61 de ore. Cod Roșu în România!

ANM schimbă radical prognoza meteo. Meteorologii au anunțat un disconfort termic accentuat și furtuni electrice în următoarele 61 de ore.

UPDATE: ANM a emis, miercuri, o avertizare Cod roșu de ploi în mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud. Se vor produce ploi torențiale cu descărcări electrice și grindină.

Potrivit specialiștilor, se vor produce ploi torenţiale care vor depăşi 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și intensificări ale vântului. În ultima oră s-au acumulat aproximativ 50 l/mp, informează meteorologii.

Avertizarea este valabilă în localitățile Șieu, Șieuț și Monor.

ANM a schimbat prognoza pentru următoarele 61 de ore. Conform meteorologilor, ne așteaptă disconfort termic și vor fi înregistrate manifestări de instabilitate atmosferică. Nu vor lipsi descărcările electrice, vijeliile și căderile de grindină. Aversele vor avea caracter torențial.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Noul anunț ANM are ca interval de valabilitate ziua de astăzi, 12 iunie (ora 10) și până în data de 14 iunie (ora 23). Conform informării meteo, își vor face apariția următoarele fenomene: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte – pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *