Unul dintre cei mai bogaţi ţigani din ţară, condamnat in sfarsit la închisoare

radian

Cristinel Bîlteanu (fost Andronache), zis „Radian”, din Bengeşti Ciocadia, fostul cuscru al omului de afaceri Ion Bîrcină, zis Goeru, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Alături de acesta, a fost judecat şi fiul său, Damin, finul lui Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională şi fost senator PSD, care a scăpat doar cu o mustrare.

Radian a fost condamnat de Tribunalul Gorj pentru trafic de persoane, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acesta figurează într-un top al celor mai bogaţi ţigani din România, cu o avere de aproximativ un milion de euro. Fiul acestuia, Damin, care a fost căsătorit cu fiica omului de afaceri de etnie romă, Ion Bârcină, zis Dan Goeru, naşul lor fiind Toni Mihail Greblă, în prezent judecător la Curtea Constituţională. Damin a fost şi el judecat, dar a primit doar o mustrare.

În total, cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sub acuzaţia că ar fi obligat tinere din Gorj şi Vâlcea să se prostitueze, dar să şi munceaască, în Norvegia. „Aceste persoane au racolat mai multe femei din Gorj şi judeţul Vâlcea, pe care le-au exploatat sexual ori prin muncă în ţările nordice Norvegia, Suedia şi Lituania. Exploatare înseamnă că le puneau fie să se prostitueze, fie să vândă flori, pălării, un lucru mai curat să spunem. Munceau în folosul lor, al acuzaţilor. De asemenea, le puneau pe fete să fure de la persoanele cu care aveau raporturi sexuale. Ei plasau şi bijuterii false, am găsit mai multe, câteva kilograme de bijuterii falsificate, bani falşi. Despre aceste acuzaţii, ei urmează să declare, dar recunosc câteva dintre aspecte. Sunt circa 10 părţi vătămate care au depus plângeri”, a spus procurorul Vasile Popescu de la DIICOT Biroul Teritorial Gorj cu privire la acuzaţii.

Zeci de mii de euro, confiscaţi

Instanţa de judecată a dispus confiscarea mai multor sume de bani şi sechestru pe mai multe maşini de lux: „Dispune confiscarea de la inculpatul Bîlteanu Cristinel a sumei de 20.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpatul Andronache Dorel a sumei de 8.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpata Bîlteanu Carmen zisă Irina suma de 6.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpatul Bîlteanu Ramin zis Damin suma de 3.000 euro în echivalent lei la data plăţii şi de la inculpatul Andronache Constantin suma de 2.000 euro în echivalent lei la data plăţii. În baza art. 397 alin. 2 C.pr.pen. menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa procurorului din 13.03.2013 asupra autoturismului marca BMW model 730, proprietatea inculpatului Andronache Dorel şi asupra autoturismului marca Porsche Cayenne, proprietatea inculpatului Bîlteanu Ramin zis Damin“, se arată în hotărârea judecătorească a Tribunalul Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *