Unui polițist cu zero bunuri în declarația de avere i s-a pus sechestru pe 46 de imobile și 3 mașini

DNA a comunicat, ieri, trimiterea în judecată a unui grup de 25 de persoane, printre care și Radu Obreja, fostul șef de la Permise Suceava.

Este al cincilea dosar privind fapte de corupție legate de eliberarea permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, notează defapt.ro.

Acest dosar face referire la 70 de persoane care ar fi obținut permisul fraudulos, în septembrie 2020, în schimbul unor sume de bani.

Candidații ar fi dat mită pentru a trece la proba teoretică, în total fiind vorba de aproape 120.000 de euro, bani destinați, spun procurorii DNA, șefului Radu-Ionuț Obreja.

Ultima declarație de avere a lui Obreja de pe site-ul integritate.eu, site al Agenției Naționale de Integritate, este din 2020. În acea declarație nu figurează nici un cont bancar, nici o mașină, nici o locuință.

Iată pe ce a pus DNA sechestru asigurator, doar în cazul lui Radu Obreja:

-123.220 euro, 1.003 dolari americani, 180 lire sterline și 107.900 lei, ridicate de la domiciliul inculpatului Radu-Ionuț Obreja
-46 de bunuri imobile (apartamente, terenuri, spații comerciale)
-trei autoturisme
-21 ceasuri de lux
-Bijuteri, 36 la număr, fără o evaluare a valorii

„În perioada 2017-2020, inculpatul Obreja Radu a determinat mai multe persoane din anturajul său (cercetate în prezenta cauză) ca, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a sumelor de bani obținute în modalitatea de mai sus, să dețină, să schimbe, să transfere sau să folosească sumele totale de 1.330.000 euro și 246.500 lei.

De asemenea, persoanele respective ar fi încheiat acte juridice, în temeiul cărora au achiziționat pe numele lor, dar pentru inculpatul Obreja Radu-Ionuț, mai multe bunuri imobile (terenuri, apartamente, case sau spații comerciale în valoare totală aproximativă de 1.809.465 euro) și bunuri mobile (trei autoturisme, în valoare totală aproximativă de peste 80.000 euro)”, arată DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *