GENERALINTERNATIONALNOUTATISTIRI

Universitatea din Tel Aviv: ANTISEMITISMUL este in crestere in randul tinerilor din Europa

jewcemetery

Associated Press: cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au realizat un studiu care arata ca violenta impotriva evreilor a scazut in 2013 insa antisemitismul este totusi in crestere in Europa, mai ales la tineri. Raportul include date legate de atacuri impotriva evreilor dar si cele indreptate contra sinagogilor. In el sunt inregistrate un total de 554 acte antisemite comise cu violenta in 2013 iar in comparatie cu anul precedent aceste atacuri au scazut cu 19%.

Chiar si asa, date similare au fost inregistrate in ultimii zece ani.

Studiul arata ca antisemitismul devine din ce in ce mai acceptabil in randul tinerilor. Un gest denumit “quenelle” (inventat de un francez – Dieudonné)  este folosit de tineri pentru a expune sentimentul antisemit si prinde popularitate din cauza propagarii pe internet. A fost descris ca o forma de salut nazist.

Gestul a devenit viral in Europa. Conform Wikipedia, in anumite fotografii se pot observa atleti francezi pe teren cum se folosesc de acest gest dar si soldati care au fost pozati in fata singagilor.

Anumite persoane spun ca el reprezinta mai mult “anti-establishment” decat “antisemitism” insa tineretul trateaza gestul ca pe un joc viral folosit mai mult la scoala si la petreceri.

Mai jos aveti o poza cu Adolf Hitler care va arata cum se executa gestul din salutul nazist:

quenelle1

Raportul il citeaza si pe presedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor: “Aceasta infectie a publicului cu antisemitism se intampla si se raspandeste peste tot. Acum zece ani, cine isi imagina ca vor exista persoane care fac gestul “Quenelle” in fata portilor de la Auschwitz?”

Redactia Nationalisti.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.