fbpx
GENERALNOUTATI

Uniţi, îl salvăm pe Voiculescu! Şi ne ducem şi dracu’

danvoiculescu2

Abia aştept ziua de mâine! Marea zi de 10 august 2014, în care ne vom câştiga libertatea! Da, ne vom câştiga LIBERTATEA în stradă! Să se ducă naibii regimul ăsta de comunisto-securişti, care ne sugrumă vieţile! Să scăpăm odată de tortura asta, în care un turnător dovedit, un şarlatan dovedit, un mogul care ne-a făcut şi desfăcut guvern după guvern, un specialist în spălat creierele prostimii e băgat, Dumnezeule! la puşcărie.

Hai să arătăm lumii întregi cât suntem de români! Să facem ce ştim noi mai bine şi să-l „recuperăm” pe-ntemniţatul pe nedrept Dan Voiculescu! Să bocim pe la toate ecranele, să ne sfâşiem hainele de pe noi, prin faţa camerelor 1, 2 şi 3, să strigăm „Jos ăla!” şi „Jos aia!”. Hai, că ne pricepem noi la libertate, ce dracu! Dacă nici noi, românii bravi, noi, inteligenţii planetei, noi, ăia care l-am ciuruit chiar şi pe Ceauşescu – pentru libertatea lui Iliescu, noi, ăia care am zbierat la şmecherii de prin europe şi americi să nu ne pună ei pumnu-n gură când dăm lovituri de stat, nu ne pricepem la libertate, atunci cine? Cine!?

Eu zic că putem să-l salvăm pe mogul! Hai la plimbarea libertăţii, hai că abia aştept să-i vedem noi, proştii şi laşii ăştilalţi, pe cei mai bravi din ţărişoara noastră! Vreau să le văd feţele de oameni terorizaţi de sistemul ăsta comunistoid. Vreau să mă uit în ochii lor şi să le văd suferinţa, să le văd lacrimile pentru mogulul ăl’ mare, care le-a promis libertatea.

Vreau să-i văd cum plâng după Voiculescu, victima-victimelor, care a suferit în stradă pentru sărmanii ţărişoarei. Atunci când ei, sărmanii ţărişoarei, se zvârcoleau nopţi după nopţi că n-au bani de o rată, că îşi împart bucata de pâine-n trei zile, că n-au unde munci, că le-au plecat copiii-n alte ţări. Abia aştept să-i văd pe toţi suferinzii ăştia la un loc, cum plâng de milă că un nenorocit, care şi-a turnat şi neamurile, un comunist sinistru, care a învârtit banii ţărişoarei încă din vremurile în care doar cei mai securişti dintre securişti în învârteau, un mogul, care a minţit până un ultima clipă, e dus la zdup.

Ascultam ultimele cuvinte ale lui Dan Voiculescu. Ascultam şi m-a trecut un fior de silă imposibil de imaginat: „Ca sa zic aşa, eu am un mare noroc: până la 34 de ani am stat cu soţia şi cu doi copii într-o cameră de 24 de metri, cu o sufragerie de opt metri. Şi ce-i mai interesant, WC-ul era în curte. Când ai trăit în aceste condiţii, nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea”. Şi-a continuat mogulul, că acolo, la răcoare, va scrie cărţi, că va fi lipsit de stres, că va mânca la timp, că va dormi la timp. N-o să-l omoare pe el, omul învăţat cu nenorocirile vieţii, nişte ani de puşcărie primiţi de la dictator!

Îl ascultam pe mogul şi m-am gândit la poporul ăsta al nostru, la suferinţele lui crunte, la nebunii aceia minunaţi, care au murit pentru bucata asta de pământ. M-am gândit că, dacă măcar o secundă am fi în stare toţi să simţim parii luaţi pe spinare de Coposu, în 17 ani în care a fost târât în temniţele criminale, dacă măcar o clipă am şti cum e să nu-ţi pierzi minţile, să nu-ţi vinzi sufletul, atunci când toţi, dar toţi din jur îţi vor sfârşitul pentru credinţa ta în libertate, dacă am înghiţi măcar un gram din umilinţa lui, din lăturile care i se azvârleau printre gratiile celulei, poate am avea decenţă. Poate am avea gramul acela esenţial de decenţă, care ridică o adunătură de oameni la rangul de popor.

Şi m-am gândit apoi, din nou, la noi. La noi, românii. Şi-mi este teamă.

„Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi. Nu suntem pierduţi ca popor. Poate Dumnezeu are milă de noi şi ne mai dă câte un picior în cur, aşa”. (Petre Ţuţea)

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: