Ungurii, LOVITURA GREA pentru Liviu Dragnea! Guvernul Dăncilă SE CLATINA


UDMR dă emoții mari alianței de guvernământ, PSD-ALDE. Șeful partidului care reprezintă comunitatea maghiară din România spune că organizația pe care o reprezintă nu va vota lista de miniștrii noi propusă de PSD.

UDMR nu mai votează un nou GUvern PSD și lasă alianța de la putere să arate că are majoritate, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR. Până acum, pe fondul unor absențe, au existat situații în care, fără sprijinul UDMR, inițiatie al PSD-ALDE ar fi picat în Parlament sau, invers, inițtiave ale opoziției ar fi trecut. O astfel de situația a fost inclusiv demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, acțiune blocată până la urmă de Florin Iordache. Acum, PSD va avea nevoie de majoritate pentru a își trece prin Parlament noile nume de miniștrii rezultate din mica remaniere. PSD a votat schimbarea miniștrilor de la fonduri europene, relația cu diaspora și justiție, acesta din urmă fiin un post cu probleme.

În locul lui Tudorel Toader ar urma să vină Eugen Nicolicea, nume contestat inclusiv de președintele Klauss Iohannis, care a sugerat că nu îl va accepta ca ministru.

”Premierul ar trebui să decidă dacă restructurează sau nu Guvernul, dacă are argumente, se poate face, nu ar fi asta o problemă. Să ocolești prin restructurare și printr-un vot în Parlament președintele, din punctul meu de vedere nu se poate și oricum nu se va întâmpla, pentru că președintele semnează decretele de numire a miniștrilor individual, nu semnează lista și dacă el semnează hai să spunem din 27 de miniștri 26 și la unul spune că nu pot să semnez (…), nu se va întâmpla nimic, te duci la CCR, este un conflict constituțional și va decide CCR. Această posibilitate încă nu a fost încercată niciodată în România. Eu nu cred că poți să ocolești președintele, dacă președintele are o convingere fermă față de o anumită persoană. Deci din punctul meu de vedere, nu stă în picioare acest argument, că facem restructurarea doar să ocolim președintele”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Hotnews.

Întrebat ce va face UDMR, dacă se va ajunge la o restructurare a Guvernului în Parlament, liderul Uniunii a răspuns: ”Va lăsa coaliția PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat o dată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, o dată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un Guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din Opoziție, nici pe cei din PSD-ALDE și de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliție are majoritate, poate reușim și noi să stopăm aceste acuzații total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre și permanent noi nu știu ce șantajăm în dreapta și în stânga, ceea ce nu este adevărat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *