Ungurii fac revoluție în România! Imaginile care au declanșat scandalul: E o provocare

Ungurii fac revoluție în România. Maghiarii au declanșat un scandal imens după un incident petrecut în Harghita. Totul s-a întâmplat în urmă cu doar câteva ore. Poliția a fost alertată și făptașul a fost prins în timp record, dar cei de la UDMR nu s-au liniștit. Lansează acuzații extrem de grave.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de distrugere, după ce persoane necunoscute au acoperit cu vopsea neagră partea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere, aflate la intrarea în câteva localităţi din judeţ.

Reprezentanţii biroului de presă al instituţiei au afirmat că, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, „persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în patru localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”. „Poliţiştii harghiteni desfăşoară cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Harghita.

Ungurii fac scandal

Şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că va depune plângere pentru distrugere. De asemenea, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a cerut tragerea la răspundere a autorilor, susţinând că este vorba de o provocare împotriva comunităţii maghiare. „Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte (sâmbătă spre duminică – n.r.) la Odorheiu Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurime, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliţie. Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii”, a scris Hegedüs Csilla, pe Facebook.

Citiți și:  ALERTĂ NAȚIONALĂ. Ungaria, cu ajutorul UDMR, cumpără Transilvania bucată cu bucată

Totodată, senatorul UDMR din Odorheiu Secuiesc, Antal Lóránt, a scris, tot pe Facebook, că „este ruşinos că începem aşa 2020!” şi a cerut oficial identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a vinovaţilor.

Făptașul, descoperit în timp record

Poliţiştii au reuşit, în mai puţin de 24 ore, să identifice un bărbat de 30 ani, din judeţul Bacău, care a recunoscut că a acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiunea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere din Harghita, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în anchetă până la acest moment rezultă că, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cel în cauză ar fi acoperit cu vopsea de culoare neagră mai multe porţiuni ale unor indicatoare rutiere de orientare, amplasate la intrarea în patru localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi la intrarea în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc.

Citiți și:  ALERTĂ NAȚIONALĂ. Ungaria, cu ajutorul UDMR, cumpără Transilvania bucată cu bucată

„Prin documentarea profesionistă a ipotezelor de lucru formulate, poliţiştii au identificat şi autovehiculul de care s-ar fi folosit persoana în cauză pentru comiterea faptelor, în interiorul căruia a fost descoperit un recipient de tip spray cu vopsea de culoare neagră, despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi fost utilizat la vopsirea indicatoarelor rutiere”, au precizat reprezentanţii IPJ Harghita.

În urma administrării probatoriului, cel în cauză a recunoscut că a vopsit mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita, dar şi din judeţul Mureş, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la doi ani închisoare, a mai informat IPJ Harghita, conform Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.