Ungurii au pornit asaltul asupra Ardealului! Exclud varianta unei înțelegeri

Ungurii au pornit asaltul asupra Ardealului. Totul s-a aflat pe finalul acestui an. Maghiarii nici nu se gândesc la varianta unei înțelegeri. Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania vrea să își desemneze un candidat propriu pentru primăria unui mare oraș. În momentul de față, relațiile cu UDMR nu sunt tocmai cordiale, având în vedere că Uniunea nu a înaintat o ofertă pentru susținerea unui candidat comun.

Vicepreşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Palosi Csaba, susţine că formaţiunea sa ar putea avea propriul candidat la Primăria Târgu Mureş, întrucât nu a primit nicio ofertă de la UDMR pentru susţinerea unui posibil candidat comun independent.

Mulți candidați la Târgu Mureș
”În interiorul partidului se discută despre persoana care să încerce să se lupte pentru fotoliul de primar la Târgu Mureş. Mai sunt şi alţii din PPMT, sunt mai multe persoane care ar dori să candideze, nu aş vrea să spun cine şi cum, va veni momentul când se vor prezenta şi vom avea discuţii în interiorul partidului pentru a vedea care va fi candidatul. Nu vrem să forţăm pe nimeni să facem o înţelegere, opţiunea noastră este fie un candidat al PPMT pentru fotoliul de primar, fie unul independent care poate fi susţinut şi de către noi”, a declarat, marţi, Palosi Csaba.

”Am văzut că în sfârşit se mişcă ceva în Târgu Mureş pentru că am văzut că sunt foarte mulţi ar dori să candideze. Şi la alte partide am văzut că sunt doritori, înseamnă că vor să schimbe ceva în oraş. Nu ştiu ce vrea să facă UDMR pentru că şi acolo sunt mai multe linii şi deocamdată cu noi nu au încercat să ia legătura pentru a vedea dacă putem să susţinem toţi un candidat independent, fie să alt candidat. Noi putem susţine un candidat independent, dar avem şi opţiunea proprie”, a adăugat el, conform Agerpres.

Varianta candidatului comun
Vicepreşedintele PPMT a subliniat că şi el este dispus să intre în competiţia pentru Primăria Târgu Mureş, întrucât consideră că trebuie schimbat ceva în administraţia oraşului.

În luna septembrie, Adunarea Delegaţiilor UDMR Mureş l-a desemnat pe Soos Zoltan, directorul Muzeului Judeţean Mureş, candidat la Primăria Târgu Mureş în alegerile locale din 2020.

Conducerea Uniunii a afirmat la acea dată că va iniţia discuţii şi cu celelalte partide politice maghiare din România, pentru ca maghiarii să susţină un candidat comun la alegerile locale de anul viitor, pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu Mureş.

LASA UN COMENTARIU