Ungurii au întrecut orice masura! DECIZIA incredibilă luată în plin război

Guvernul din Ungaria este acuzat că a umflat numărul refugiaților din Ucraina pentru a obține fonduri mai mari de la Uniunea Europeană. Deși susține că a primit peste o jumătate de milion de refugiați, în realitate numărul este mult mai mic. Mulți refugiați doar au tranzitat Ungaria, nu au rămas pe teritoriul statului.

Deși anterior i-a numit pe refugiați migranți ilegali și chiar a încerat să îi împiedice să intre în țară punând tot felul de condiții cu privire la pașapoarte, Guvernul lui Viktor Orban spune acum că Ungaria a acceptat cei mai mulți refugiați comparativ cu populația de 9,6 milioane de locuitori. Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că Ungaria a primit peste 540.000 de refugiați, scrie The Guardian.

În schimb, Comitetul Helsinki din Ungaria, un ONG pentru drepturile omului care sprijină refugiații anunță că cifrele reale sunt mult mai mici și că statul nu a luat măsuri reale pentru ajutorarea celor care au fugit din calea războiului. Până în 27 martie, doar 7.749 de refugiați au solicitat statutul de protecție temporară în Ungaria, care le dă dreptul la asistență socială, inclusiv la locuință, dreptul la muncă și acces la educație.

„Câte persoane au intrat la graniță nu înseamnă nimic în legătură cu numărul celor care rămân mai mult decât timpul necesar pentru a tranzita Ungaria. În realitate, sunt mult mai puțini refugiați ucraineni care stau în Ungaria”, a declarat Márta Pardavi, copreședinta comitetului Helsinki, potrivit sursei citate.

Ungaria vrea bani de la UE
Ea susține că cifrele au fost umflate pentru a se obține bani mai mulți de Uniunea Europeană. În cererea oficială de finanțare Ungaria a estimat numărul refugiaților la 450.000 de persoane.

„În încercarea de a obține fonduri suplimentare de la UE, guvernul ungar folosește cel mai impresionant număr pe care îl poate găsi. Cu toate acestea, trebuie să prevadă un număr mult mai mic în realitate, deoarece un număr mare de refugiați ucraineni se deplasează în alte țări

Este ca și cum ai număra persoanele care intră într-un magazin de haine și apoi i-ai spune proprietarului companiei că acesta este numărul clienților tăi – dar există o mare diferență între numărul celor care intră și cei care cumpără efectiv lucruri. De fapt, obținerea statutului protejat nu este facilitată, trebuie să stai la coadă la biroul de imigrație și nimeni nu l-a primit încă”, a mai spus Márta Pardavi.

Și-a schimbat declarațiile
Luat la întrebări de jurnaliștii de la The Guardian, Zoltan Kovacs și-a schimbat poziția și a spus că nu știe câți refugiați sunt exact în Ungaria și că pe lângă cei care au solicitat azil, alți 80.000 au solicitat permise de ședere de 30 de zile. Când a fost rugat să explice diferența dintre cifre, oficialul a spus că: „Mulți dintre cei care au venit din Ucraina vin știind că au rude, prieteni, peste tot în Europa și încearcă să petreacă ceva timp cu ei până când se termină războiul“.

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu