Ungaria face un pas înapoi. Decizia luată chiar acum la Budapesta

Ungurii șochează toată Europa! A început raționalizarea! Problemele din ultima perioadă a determinat guvernul de la Budapesta să ia măsuri drastice. Din acest motiv, benzinăriile din această țară au limită în ceea ce privește alimentarea.

A început raționalizarea! Se întâmplă la granița cu România. Este fără precedent
Anumite benzinării din Ungaria au decis să raționalizeze benzina din cauza stocurilor scăzute de combustibil. În timp ce unele dintre ele permit alimentarea doar o dat pe zi, altele au impus o limită de alimentare de cel mult 20 de litri.

Totuși, Asociația Benzinăriilor Independente arată că este imposibil de respectat această regulă și asta din cauza prețului plafonat. Deși această măsură este benefică pentru consumatorii finali, aceasta este detrimentală pentru companii, acestea acuzând că nu mai pot aduce carburanți decât dacă ies în pierdere.

Amintim că Guvernul de la Budapesta a decis, la începutul acestui an, ca mașinile care depășesc 7 tone și camioanele cu plăcuțe de înmatriculare străine, cu o greutate de peste 3 tone, nu vor putea alimenta la prețul plafonat și la cel al pieței.

Guvernul ungar cumpără gaze cu împrumuturi mari în euro
Guvernul Fidesz dorește să acumuleze un stoc uriaș de gaze naturale. Un decret în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial al Ungariei. Dimensiunea maximă a rezervei speciale de gaze naturale este de 7.811.000 MWh.

Decretul a fost semnat de ministrul industriei și tehnologiei, László Palkovics. De asemenea, guvernul va contracta un împrumut în euro pentru crearea unei rezerve speciale de gaze, în valoare maximă de 1 850 de milioane de euro. Dar gazul nu poate fi cumpărat fără să fie cumpărat fără să se gândească.

Prețul maxim de achiziție este prețul calculat pe baza prețurilor de piață la momentul încheierii contractului, inclusiv taxele de sistem și costurile aferente de fixare a prețurilor până la punctul virtual de tranzacționare a sistemului intern de gaze naturale.

În practică, acest lucru se traduce în prezent printr-un curs de schimb de 210 EUR/MWh, potrivit CEEGEX. Costul nu include taxele de sistem. Regulamentul intră în vigoare vineri.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *