“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Ungaria blochează aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

Ungaria Pune Obstacole pentru Aderarea României și Bulgariei la Schengen

viktor orban karl nehammer mti 640x400 1

Aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen se confruntă cu un nou impas, iar motivul pare să fie o problemă legată de politica energetică. Budapesta a transmis un mesaj clar către Sofia, amenințând cu opoziția prin veto la aderarea Bulgariei la Schengen, dacă autoritățile bulgare nu renunță la o taxă ce influențează importul de gaze rusești în Ungaria.

Această discuție legată de aderarea Bulgariei este legată, într-un mod interesant, și de aspirațiile României de a se alătura Spațiului Schengen. În trecut, lărgirea acestui spațiu a fost blocată prin veto de către Austria și Olanda, țări care, deși au emis opinii diferite, au blocat în unanimitate accesul atât al României, cât și al Bulgariei.

Premierul bulgar, Nikolai Denkov, a recunoscut presiunile Ungariei pentru eliminarea taxei care afectează importul de gaze rusești. Acest demers vine după anunțul inițial al Bulgariei privind introducerea unei taxe de tranzit suplimentare pentru gazul rusesc, o măsură care a stârnit controverse și nemulțumiri, inclusiv din partea Serbiei și Ungariei.

Situația s-a tensionat odată cu presiunile Ungariei și semnalele clare că Budapesta ar folosi un veto pentru a bloca aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, dacă nu se renunță la taxa pe gaz. Bulgaria a anunțat ulterior eliminarea acestei taxe, într-o mișcare aparent menită să evite un blocaj suplimentar pentru aderarea la Schengen.

Aceste evenimente sunt percepute ca manevre de șantaj diplomatic de către anumiți reprezentanți ai UE, care atrag atenția că Budapesta pare să folosească presiuni similare în relațiile cu Ucraina, care se pregătește pentru negocierile de aderare la UE. Diplomatul UE a comparat tactica Ungariei cu un șantaj “în stil iranian”, semnalând o abordare problematică a acestei situații delicate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.