Unde o fi ADEVĂRUL? Cu 237 de pacienți la ATI, din aproape 3.000 de locuri, Klaus Iohannis spune că ne apropiem de limita superioară

La izbucnirea pandemiei de coronavirus, România anunța că are aproape 3.000 de paturi ATI! Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 237 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt la terapie intensivă. Adică, mai puțin de 10% din capacitatea națională a spitalelor.

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a declarat că ”ne apropiem periculos de limita superioară a sistemului de ATI”.

”Am avut o discuție pe această temă. Momentan, sistemul face față. Pentru a preveni o suprasolicitare, au fost achiziționate acele TIR-uri care se transformă în ATI și vor fi puse la dispoziția spitalelor unde locurile sunt prea puține. Deja ne apropiem periculos de limita superioară a sistemului de ATI și trebuie să avem mare grijă. Până acu, spitalele și-au făcut treaba, medicii își fac treaba, dar cei care trebuie să își facă cel mai bine treaba sunt oamenii simpli care trebuie să se protejeze pe ei și pe ceilalți.”, a declarat Klaus Iohannis.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
ionescu
ionescu
6 luni in urma cu

Locurile pentru pacientii COVID . Cred