Unde e cel mai periculos să trăiești în București și în țară

Coeficinetul de criminalitate din întreaga țară se modifică în fiecare an și, mai greu de explicat, are fluctuații destul de importante în fucnție de zonă. În 2017, un sector din București considerat foarte atractiv pe piața imobiliară le-a depășit cu mult pe cellelalte în privința infracțiunilor.

În fiecare an, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) afişează coeficienţii de criminalitate specifică din sectoarele Capitalei. În 2017, cel mai scăzut astfel de indicator a fost consemnat, surprinzător, în sectorul 5 (67,49%), acest indicator fiind în scădere faţă de anul trecut când se plasa la 68,68%. În schimb, sectorul trei a devenit cel mai periculos din acest punct de vedere coeficientul crescând de la 108,03% în 2016 până la 126,94% anul trecut. Din acest punct de vedere, pe locul secund se află sectorul 1 (106,54%), urmat de sectorul 2 (100,77%) şi de sectorul 6 (100,05%).

La nivel de ţară, cele mai periculoase judeţe din punct de vedere al coeficientului de criminalitate sunt, în ordine, Constanţa, Iaşi, Cluj, Prahova şi Timiş. Desigur, după liderul detaşat, Municipiul Bucureşti.

Coeficientii se calculează pentru un an calendaristic prin însumarea valorilor regăsite la rubrica volumul criminalităţii specifice faptelor de tâlhărie (total) şi furt din societăţi comerciale, calculându-se inclusiv media naţională, respectiv judeţeană.

Coeficientii de criminalitate specifică se clasifică în următoarele domenii: rată de criminalitate ridicată pentru judeţele/zonele cu coeficienţi peste media naţională/judeţeană; rată de criminalitate medie pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori între 75% şi 100% din media naţională/judeţeană; rată de criminalitate scăzută pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori sub 75% din media naţională/judeţeană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *