Unde au ajuns banii din coplata in 2013? Ce „afacere” au facut spitalele
Coplata impusa de Ministerul Sanatatii in 2013 a adus niste fonduri spitalelor, insa prea putine, drept pentru care, de la anul, s-ar putea renunta la aceasta.
In cele mai multe dintre cazuri, banii au fost directionati catre achizitia de materiale sanitare de stricta necesitate, precum spirt sau seringi, informeaza Digi24. Drept urmare, Ministerul Sanatatii va face o evaluare in 2014, pentru a vedea daca taxa si-a atins scopul, respectiv de a scadea numarul de internari.
Daca rezultatul va fi unul negativ, coplata ar putea fi eliminata.
Din coplata, la Spitalul de Urgenta Floreasca s-au strans, in 2013, 60.000 de de lei. La Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, suma stransa a fost de 40.000 de lei, iar la Spitalul Universitar din Capitala au ajuns aproape 130.000 de lei.
La Iasi, doar 15% dintre pacienti platesc coplata, ceilalti fiind inclusi in categorii care sunt scutite de coplata, a explicat Bogdan Cojocaru, manager la Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon.
Tot in Iasi, la Spitalul de Recuperare, s-au strans din coplata circa 50.000 de lei, care au fost folositi pentru fondul de dezvoltare al spitalului. Concret, au fost achizitionate echipamente pentru baza de tratament.
Coplata a fost introdusa cu intarziere, in aprilie, in final stabilindu-se o plata simbolica, la externare, de cinci pana la zece lei, taxa stabilita de fiecare spital in parte.
Coplata a fost o masura ceruta de creditorii externi ai Romaniei inca din timpul guvernarii Boc, astfel incat sistemul medical sa fie mai bine contolat financiar si sa aiba mai multi bani.
Ziare.com
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: