“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

UNDĂ VERDE DE LA GUVERN: Milițienii pot pleca la stână. Dronele vor prelua atribuțiile ciobanilor

#ACAB #1312

dro 696x390 1

Guvernul a dat undă verde în ședința sa recentă pentru o ordonanță de urgență ce vizează utilizarea și achiziționarea dronelor de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Deși proiectul a fost în dezbatere publică, a stagnat în birouri până acum. Motivația grabei în implementare este legată de anunțatele proteste ale polițiștilor, nemulțumiți de tratarea lor de către politicieni. Executivul răspunde acum prin substituirea angajaților MAI cu flote de drone, destinate să efectueze operațiuni de supraveghere totală.

Invocându-se alinierea la programul de guvernare 2023-2024, Executivul a decis să demareze o achiziționare masivă de drone, simultan cu reglementarea utilizării acestora. Potrivit Guvernului, dronele permit reducerea timpului și a costurilor necesare pentru monitorizare și intervenții în zone greu accesibile sau periculoase.

Utilizarea dronelor în domeniul ordinei publice este relevată pentru misiunile specifice ale Ministerului Afacerilor Interne, precum observarea din aer a activităților terestre, fluviale și maritime, supravegherea frontierelor, identificarea activităților ilegale și a zonelor de risc, monitorizarea traficului rutier și a adunărilor publice, precum și pentru supravegherea de evenimente de amploare (competiții sportive, demonstrații etc.). Argumentele din nota de fundamentare a ordonanței subliniază avantajele, cum ar fi imagini aeriene în timp real la costuri reduse, reducerea timpului de reacție și luarea deciziilor pe baza informațiilor obținute în timp real.

Printre avantajele enumerate se numără și economii la buget, precum reducerea costurilor de operare comparativ cu elicopterele, creșterea eficienței în asigurarea ordinii publice, abilitatea de a zbura în condiții meteo severe și capacitatea de a căuta persoane dispărute prin tehnologia de detectare a semnalului telefoanelor mobile.

În vederea achiziționării și operaționalizării dronelor, fondurile vor proveni din bugetul de stat, din fonduri externe sau alte surse legale. Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este desemnat ca unitate de achiziții centralizate. Ordonanța clarifică că dronelor le revine rolul de a colecta informații relevante pentru activitatea MAI și pentru alte ministere și instituții subordonate Guvernului sau ministerelor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.