Undă de SOC pentru Guvernul Cîțu. Romanii cer MASURI URGENTE pentru criza economică și sanitară

Mii de români au ieșit în stradă sâmbătă, 2 octombrie, alături de grupuri civice și asociații din societatea civilă pentru a protesta împotriva Guvernului Cîțu. Cetățenii români au acuzat atât măsurile restrictive impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, precum și lipsa de reacție a Executivului în ceea ce privește criza economică și nerespectarea Constituției.

Mai multe asociații din România au semnat un comunicat în numele a peste 300.000 de cetățeni care au participat la manifestațiile de sâmbătă din Piața Victoriei din Capitală în care transmit lista revendicărilor principale pentru care au protestat. Solicitările „au fost citite public, aprobate și legitimate de către adunarea publică (…) reprezentând toate categoriile sociale și profesionale, din toate regiunile țării”, se arată în documentul emis.

Ce se ascunde în spatele protestului din Piața Victoriei
Cetățenii protestatari solicită autorităților să renunțe la implementarea certificatului verde COVID-19 pe teritoriul țării, vaccinarea obligatorie cerută direct sau indirect și permiterea utilizării tratamentelor dovedite a fi eficiente în stadiile timpurii ale infectării cu coronavirus astfel încât unitățile spitalicești să nu fie supraaglomerate.

De asemenea, cetățenii români mai solicită, printre altele, și reglementarea strictă și plafonarea urgentă a prețurilor la energie și gaze.

Asociațiile care au semnat comunicatul au precizat că urmează să depună oficial adrese în acest sens, fundamentate juridic, către toate puterile principale din stat: Guvernul României, Parlament, Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Constituțională a României.

Redăm în continuare comunicatul integral semnat de Asociația Calea Neamului Asociația NEAMUNIT, Asociația Alianța Părinților, Grupul Civic Legitimă Apărare și Asociația Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți, în numele tuturor românilor care au ieșit în stradă, sâmbătă, 2 octombrie.

Ce solicită românii care au ieșit în stradă Guvernului Cîțu
„Noi, Cetățenii Români, grupurile civice și asociațiile din societatea civilă care am organizat mitingul de protest care a avut loc în data de 2 Octombrie 2021 în Piața Victoriei, dorim să transmitem public lista cu revendicarile principale pe care le-am susținut prin acest protest, revendicări care au fost citite public, aprobate și legitimate de către adunarea publică a peste 30.000 de români, reprezentând toate categoriile sociale și profesionale, din toate regiunile țării.

Revendicările principale pe care le susținem prin acest protest sunt:

-Solicităm autorităților renunțarea urgentă și definitivă la folosirea “certificatului verde” Covid pe teritoriul României.
-Cerem ridicarea imediată a stării de alertă, care a fost prelungită în mod nejustificat și nefundamentat din luna mai 2020 până în prezent, asigurând un cadru propice pentru numeroase abuzuri ale autorităților și încălcări de drepturi ale cetățenilor, care trebuie să înceteze.
-Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor de segregare a populației României pe criterii medico-sanitare.
-Solicităm autorităților renuntarea la orice formă de impunere directă sau indirectă a vaccinarii obligatorii de orice tip.
-Solicităm autorităților să promoveze și să permită utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente în stadiile timpurii ale infecției cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.
-Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor abuzive și discrimitatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal MAI, personal ISU, cadre didactice, studenți, etc).
-Solicităm menținerea deschise, cu prezență fizică, a tuturor unităților de învățământ, de la cel preșcolar până la cel universitar, fără mască obligatorie, fără constrângeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi și studenți, certificat verde pentru profesori, etc).
-Solicităm autorităților renunțarea imediată la măsurile restrictive, dovedite inutile și ineficiente, care afectează activitatea unor sectoare întregi din economie, atât la nivelul angajatorilor, cât și al angajaților.
-Solicităm autorităților să asigure accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate al tuturor cetățenilor, fără a transforma spitale întregi în unități dedicate covid – măsura care duce la creșterea dramatica a mortalității în rândul pacienților care suferă de alte afecțiuni grave, acute sau cronice.
-Solicităm autorităților reglementarea strictă și plafonarea urgentă a prețurilor la energie și gaze, a căror creștere explozivă poate afecta serios nivelul de trai al multor cetățeni Români, pe fondul inflației, crizei economice, și apropierii sezonului friguros.
-Solicităm Guvernului României și tuturor autorităților statului Român sa înceteze adoptarea și aplicarea unor măsuri și restricții abuzive și nelegale, care, sub pretextul pandemiei, încalcă Constituția României si drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor Români.
-Solicităm cu fermitate ca cele trei puteri din stat (Executivă, Legislativă și Judecătorească) să respecte Constituția României și să își respecte cu strictețe toate atribuțiile, responsabilitățile și regulamentele specifice de funcționare.
-Solicităm demiterea imediată a domnului Raed Arafat din toate funcțiile publice pe care le deține.
„Nu vom accepta discriminarea și distrugerea statului de drept”
În cel mai scurt timp, vom depune și oficial adrese cu listele de solicitări detaliate, fundamentate juridic, întocmite cu sprijinul unor grupuri de avocați din societatea civilă, către toate puterile principale din stat: către Guvernul României, către Parlamentul României, către Înalta Curte de Casație și Justiție și către Curtea Constituțională a României.

În încheiere, dorim să subliniem din nou faptul că, în calitate de cetățeni ai României și reprezentanti ai societății civile din România:

Nu vom accepta folosirea “certificatului verde” Covid și nici încercările de a impune vaccinarea obligatorie a Românilor;
Nu vom accepta discriminarea anumitor categorii de cetățeni și segregarea pe criterii medico-sanitare a populației;
Nu vom accepta distrugerea statului de drept și alunecarea spre o formă de dictatura sanitară, sub pretextul pandemiei.
Semnatari:

Asociația Calea Neamului
Asociația NEAMUNIT
Asociația Alianța Părinților
Grupul Civic Legitimă Apărare
Asociația Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți

În numele Cetățenilor Români participanți la protestul din 2 Octombrie 2021 în Piața Victoriei”, arată comunicatul citat.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *