Undă de șoc la nivel mondial. Rusia poate fi atacată în orice moment!

Răsturnare de situație la nivel mondial. La câteva luni distanță după ce Rusia a invadat Ucraina, situația s-ar putea întoarce împotriva ei. Un nou conflict mondial ar putea să izbucnească în orice moment.

Semnal de alarmă la nivel mondial. După războiul declanșat de Rusia în Ucraina, un alt conflict ar putea începe la nivel global. Anunțul a fost făcut de profesorul Alexei Fenenko, un doctor în istorie și științe politice.

Acesta a fost invitat la televiziunea de stat Rossiya-1 de la Moscova, iar declarațiile sale au șocat întreg globul. Mai exact, acesta susține că Rusia ar putea fi atacată în orice moment de Japonia și Germania, care beneficiază de sprijinul SUA.

Profesorul rus susține că ambele țări sunt culturi agresive genetic, iar pentru ele, războiul nu este deloc o anomalie, motiv pentru care nu ar fi exclus să facă și un pas decisiv în acest sens.

„Germania și Japonia sunt culturi agresive genetic. Să ne amintim de unele lucruri. Cum sunt basmele germane diferite de cele rusești? Pentru ei războiul este o normă și nu o anomalie”, afirmă profesorul Alexei Fenenko, un doctor în istorie și științe politice.

Un nou conflict mondial riscă să înceapă
Totodată, el a amintit despre războiul care a avut loc cu ani în urmă, în care Germania a rezistat eroic. Despre Japonia, profesorul a spus că cultura acestei țări este cultul ”războiului, al autodistrugerii”.

„Amintiți-vă de vremurile tulburi ale secolului XVII, lorzii războiului din Germania au rezistat timp de 1000 de ani și nimeni nu s-a gândit să spună că asta este o anomalie, nimeni nu a spus că nu este normal. „Amintiți-vă de cultura japoneză, cultul samurai, cultul războiului, al autodistrugerii”, continuă acesta.

Întrebat despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina, profesorul susține că Rusia a fost practic ”forțată” să participe la războaie, iar istoria se repetă și acum.

„Suntem în aceeași situație ca în secolul XIX. Reluăm a doua rundă a istoriei. Timp de 40 de ani după Războaiele Napoleonice, am spus că acesta este ultimul război al omului alb, pentru totdeauna în istorie”, a declarat acesta.

Totodată, el a vorbit și despre ascensiunea Imperiului German și a celui Japonez, spunând că „am fost forțați în războaie terestre de anvergură cu doi inamici puternici din Est și Vest”.

Motivele pentru care Rusia riscă să fie atacată de Germania și Japonia
În acest sens, el susține că nu ar fi exclus ca americanii să aranjeze lucrurile pentru cei doi adversari care ar putea declanșa o acțiune militară împotriva Rusiei. „Posibil că americanii aranjează o repetiție pentru noi cu doi adversari puternici din Est și Vest”, a adăugat profesorul.

Menționăm faptul că precizările acestuia vin în contextul în care, după ce Tokyo a impus sancțiuni asupra Moscovei din cauza invadării Ucrainei, tensiunile dintre Japonia și Rusia au crescut la cel mai înalt nivel din ultimele decenii.

Referitor la relația dintre Germania și Rusia, Moscova a fost revoltată din cauza suspendării gazoductului Nord Stream 2, dar și din cauza deciziei de a trimite armament Ucrainei și a altor măsuri.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *