Undă de șoc în Uniunea Europeană! TOTI trebuie vaccinați

Bruxelles trimite o undă de șoc în Uniunea Europeană! Toți trebuie vaccinați

Comisarul european Thierry Breton a declarat joi, la Roma, că Uniunea Europeană ar trebui să fie în stare să își poată vaccina toți cetățenii până la finalul acestei veri. El mai spune că situația vaccinurilor este una liniștitoare.

„Situaţia privind vaccinurile este liniştitoare. Este o provocare enormă şi totuşi am reacţionat cu o mare rapiditate”, a declarat Breton în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti.

El a dat dat asigurări cu privire la cantitatea de vaccin care va fi produsă în Europa până la finalul anului curent.

„Până la sfârşitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an”, a afirmat el. „Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (…) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă”, a conchis el.

Amintim că declarațiile oficialului european vin în contextul în care premierul italian, Mario Draghi, i-a cerut președintelui Comisiei Europene să accelereze răspunsul UE în ceea ce privește vaccinurile anti-coronavirus.

Uniunea Europeană a primit cu 30% mai puține doze de vaccin Pfizer
Amintim că în luna februarie a acestui an, Uniunea Europeană se plângea de faptul că grupul farmaceutic american Pfizer a livrat cu 30% mai puține doze de vaccin anti-coronavirus.

În aceeași perioadă, UE se confrunta cu întârzieri și din partea companiilor AstraZeneca și Moderna. Întârzierile respective au produs semne de întrebare cu privire a schema de control a exporturilor de vaccinuri, schemă care a fost introdusă la finalul lunii ianuarie.

Un oficial european a precizat că grupul farmaceutic american Pfizer/BioNTech s-a angajat să livreze dozele restante până la finalul lunii martie.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!