Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Undă de șoc în toată Europa! Moscova a dat ULTIMATUM: „Situația este mai mult decât gravă!”

THw9r8ZnjhIDHa9gAfF93qP5oymKMwau 1024x632 1

Moscova a transmis luni un ultimatum Lituaniei, stat membru NATO, amenințând că va lua măsuri imediat. Potrivit Kremlinului, situația „este mai mult decât gravă”, este fără precedent.

Rusia a avertizat luni Lituania, țară membră a NATO, că dacă nu va fi restabilit rapid tranzitul de mărfuri către exclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică, Moscova va lua măsuri pentru a-și apăra interesele naționale.

În condițiile în care relațiile est-vest au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima jumătate de secol din cauza invaziei Rusiei din 24 februarie în Ucraina, Vilnius a interzis tranzitul de bunuri sancționate de Uniunea Europeană pe teritoriul lituanian către și dinspre exclavă, invocând normele UE privind sancțiunile.

Kremlin: Situația este mai mult decât gravă
Ministerul rus de Externe l-a convocat pe cel mai înalt emisar al Lituaniei la Moscova pentru a-i transmite un protest, în timp ce Kremlinul a declarat că situația este mai mult decât gravă.

„Situația este mai mult decât gravă”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Această decizie este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a tot ceea ce există”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

Ministerul de Externe al Rusiei a cerut autorităților de la Vilnius să revină imediat asupra a ceea ce a catalogat drept o acțiune „deschis ostilă”.

„În cazul în care tranzitul de mărfuri între regiunea Kaliningrad și restul Federației Ruse prin Lituania nu va fi complet restabilit în viitorul apropiat, atunci Rusia își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-și proteja interesele naționale”, a declarat acesta.

Decizia Lituaniei, luată după consultarea Comisiei Europene
Kaliningrad, fostul port Koenigsberg, capitala Prusiei Orientale, a fost capturat de la Germania nazistă de către Armata Roșie în aprilie 1945 și cedat Uniunii Sovietice după cel de-al Doilea Război Mondial. Se află între Polonia și Lituania, membre NATO.

Lituania a declarat că nu face decât să pună în aplicare sancțiunile UE, parte a unei serii de măsuri menite să-l pedepsească pe președintele Vladimir Putin pentru invazia din Ucraina.

„Lituania nu face nimic: sunt sancțiunile europene care au început să funcționeze din 17 iunie”, a declarat ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis reporterilor din Luxemburg.

„A fost făcută cu consultarea Comisiei Europene și în conformitate cu orientările Comisiei Europene”, a spus Landsbergis.

Compania feroviară de stat lituaniană a informat clienții că, începând cu 17 iunie, mărfurile sancționate, cum ar fi oțelul și fierul, nu vor putea traversa Lituania, a declarat Landsbergis.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.