UNDA DE SOC IN EUROPA. MERKEL ANUNTA DEZASTRUL!

Cancelarul germana Angela Merkel a participat la o videoconferință unde a vorbit despre situația epidemiologică din Germania. În discursul ei, aceasta a abordat și noile mutații ale coronavirusului, precum cea depistată la finalul anului trecut, în Marea Britanie.

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa după discursul pe care la avut joi, în cadrul unei videoconferințe la care a participat și Klaus Iohannis.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut ca toate eforturile să se concentreze pe evitarea răspândirii mutaţiilor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru a evita un al treilea val epidemic. Aceasta a mai spus că orice decizie de reactivare a vieţii publice trebuie luată cu mare atenţie.

În plus, Merkel a subliniat necesitatea încetinirii cât mai mult a răspândirii mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului.

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa
Şefa guvernul german a insistat că ar fi greşit să se aştepte ca pericolul mutaţiilor ”să devină mai palpabil” în Germania prin creşterea numărului infectărilor şi al deceselor.

”Atunci va fi prea târziu pentru a evita un al treilea val al epidemiei, posibil mai crud ca niciodată înainte”, a avertizat Merkel.

Angela Merkel a mai spus că încă mai rămâne ”ceva timp” pentru a preveni un asemenea pericol. Amintim că Germania a decis extinderea restricțiilor privind desfăşurarea vieţii publice până pe 14 februarie.

”Tocmai pentru că ştim că mutaţia britanică a ajuns aici, toată strategia de redeschidere trebuie să se desfăşoare într-o manieră foarte precaută”, a subliniat Merkel.

Scăderea numărului de cazuri
Cancelarul german a calificat drept o ”veste bună” că în Germania numărul noilor cazuri de COVID-19 începe să scadă. Totuși, răspândirea mutaţiilor mai contagioase poate agrava situaţia.

Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, tulpina britanică a coronavirusului sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar.

Amintim că Germania a raportat pentru ultimele 24 de ore 20.398 de noi cazuri de COVID-19, dar numărul deceselor se menţine peste o mie, fiind 1.013 în această raportare, scrie EFE.

La această videoconferință au participat toți liderii țărilor din Uniunea Europeană, precum și președintele Klaus Iohannis.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *