Un UNGUR si-a legat cainele de masina si a plecat pe strazile din Targu Mures. Scena de cosmar, filmata de o camera de bord

socant

Incident socant surprins pe o sosea din Targu Mures. Un caine a fost legat de o masina si tarat in trafic, prin praf si printre celelalte vehicule, care puteau in orice moment sa il loveasca.

Inca nu se stie daca in final animalul a murit sau a scapat cu viata. Un alt sofer a filmat scena, iar acum, pe baza imaginilor, politistii incearca sa dea de urma soferului si sa-l pedepseasca. Pentru maltratarea patrupedului, risca amenda sau chiar 3 luni de inchisoare.

In imaginile filmate in trafic se vede cum bietul caine incearca sa tina pasul cu masina de care este legat. La un moment dat, animalul, vizibil speriat de celelalte vehicule, o ia pe partea stanga, unde a fost la un pas sa fie lovit de o masina care circula pe banda a doua. Imaginile revoltatoare, postate pe Facebook, au starnit reactii vehemente din partea asociatiilor pentru protectia animalelor.

Andreea Salagean, presedinte Asociatia „Love and Life 4 animals”: „Este o cruzime deosebita. Asa ceva nu se admite, mai ales pe o caldura mare sa legi un caine de o masina si sa-l transporti in halul in care a fost transportat. Putea fi lovit de masina si putea sa provoace accident in trafic.”

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Mures, unde au fost depuse doua plangeri in legatura cu acest caz, au vizionat imaginile si au cerut ajutorul politiei, pentru a-l identifica pe cel care a maltratat cainele.

Vasile Liviu Oprea, director DSVSA Mures: „Este o fapta prin care se contravine normelor sanitar veterinare privind protectia animalelor. Animalul a fost supus la eforturi inutile, fapta care se sanctioneaza cu amenda intre o mie si trei mii de lei.”

Andreea Pop, purtatorul de cuvant al IPJ Mures: „Se vor efectua verificari daca intr-adevar au fost incalcate prevederile legii 205/2014 privind protectia animalelor.”

Potrivit legii, cel care a legat cainele de masina risca nu doar amenda, ci pana la trei luni de inchisoare.

„Politistii s-au autosesizat si au fost demarate deja cercetarile pentru identificarea celor care au suspus cainele la rele tratamente. Impotriva lor vor fi luate masuri potrivit Legii 205/2004”, a declarat Andreea Pop, purtator de cuvant al IPJ Mures.

VEZI SI: TIGANILOR le face placere sa maltrateze animale?

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Nenorocitul asta de bozgor (sau de ce alta natie este-chiar si roman) ar trebui legat si tarit la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.