Un UNGUR frustrat cere autonomia Ardealului, printr-o petiţie adresata lui Klaus Iohannis

autonomie-ardeal

Un clujean maghiar şi frustrat a depus azi, 15 februarie, o petiţie pentru autonomia economică a Ardealului. Fancsali Ernest Erno (23 de ani) cere guvern regional la Cluj care să controleze politic şi economic regiunea Transilvaniei, dar care să fie subordonat Bucureştiului. Petiţia are 14.658 de semnături.

Fancsali Ernest Ernő (23 de ani), student la Relaţii Internaţionale (Facultatea de Studii Europene, UBB), a depus duminică, 15 februarie, o petiţie la Palatul Cotroceni prin care cere autonomia economică a Transilvaniei. Tânărul spune că a vorbit vineri, 13 februarie, cu cei de la Administraţia Prezidenţială şi le-a spus că doreşte o audienţă la preşedintele Klaus Iohannis pentru duminică, 15 februarie, iar aceştia i-au răspus că nu se poate. Azi a lăsat documentul cu tot cu cele circa 14.700 de semnături la Palatul Cotroceni.

ungur-nebun

Mai nou, radicalii ungurii îi păcălesc pe români cu ideea autonomiei Ardealului, ca prim pas pentru subjugarea vechii provincii româneşti la Ungaria. Azi, deşi Clujul face parte din România autorităţile locale alocă mai mulţi bani asociaţiilor ungureşti din oraş decât celor româneşti. Odată cu autonomia Ardealului românii vor deveni iobagii şi slugile Budapestei. Oricum cei care susţin autonomia Ardealului sunt finanţaţi de Budapesta şi serviciile secrete maghiare. Recent un ideolog al autonomismului ardelean şi-a ridicat la Cluj-Napoca o vilă luxoasă, într-un cartier rezidenţial. Cu ce bani?

Conţinutul petiţiei, mai jos, preluată de pe causes.com:

„Preşedintele Romaniei

Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal

Capitala: Cluj Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm“. – Sursa: Napoca News

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. o sa fie provocari fara numar asupra statalitatii Romaniei..Sunt curios ce libertate si promisiuni a primit domnul Orban-un prim ministru patriot,pe care-l admir ,ca un bun politician care are cateva realizari valoroase fata de ce au nerealizat conducatorii rromani si anume a interzis instrainarea terenurilor agricole,a stopat jaful bancilor straine,a inceput recuperarea averii tarii instrainata de gasca internationalist socialista.promisiuni de la cancelarul Merkel-sper ca nu s-a uitat ce le-a dat hitler la unguri in 1940.Ungurii mai au un avantaj-politica neimplicarii fata de Rusia-vor primi bonificare ,in detrimentul Romaniei.Sa nu uitam de declaratiile razboinice ale domnului basescu-dupa cate o bauta-si acum ale domnului Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *