“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Un traficant de arme implicat în spălare de bani și mituirea oficialilor străini furnizează din partea americanilor arme Ucrainei

Autoritățile americane apelează uneori la dealeri puțin cunoscuți atunci când furnizează arme Ucrainei. Unul dintre ei este proprietarul Global Ordnance, Mark Morales, cu care Pentagonul a semnat contracte în valoare de 1 miliard de dolari, relatează The New York Times (NYT). Publicația mai scrie că Morales vinde direct arme Ucrainei, suma acestor contracte fiind estimată la 200 de milioane de dolari.

Sursele ziarului au spus că luna trecută a avut loc o întâlnire la Kiev cu participarea lui Morales, personal militar și oficiali ucraineni. Printre aceștia s-a numărat și sergentul superior al apărării teritoriale al Forțelor Armate ucrainene Vladimir Koifman, care lucrează la Global Ordnance și organizează întâlniri similare între vânzătorii și cumpărătorii de arme. Acest lucru a fost confirmat de Van Brunt, consilierul juridic al companiei. De asemenea, scrie publicația, la întâlnire a participat Denis Vanash, un fost consilier al fostului ministru al Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov, care lucrează și la Global Ordnance.

Compania însăși a apărut în 2013, deși Morales fusese implicat anterior în comerțul cu arme de mai bine de zece ani. A trebuit să ia o pauză de la acea activitate pentru o vreme din cauza acuzației de spălare de bani din 2009, după ce a apărut un videoclip în care se discuta despre cum să mituiască oficialii străini. Ulterior ancheta a fost închisă.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.