Un timişorean se plânge că i s-a integrat o comunitate de romi în propria casă

Un timişorean a avut ocazia să vadă pe propria piele cât de problematică este integrarea romilor. Asta după ce, întors dintr-o vacanţă de o săptămână, a găsit o întreagă comunitate de romi integrată în propria vilă. Deşi tolerant, timişoreanului nu i se pare normal să rămână pe drumuri din cauza romilor.

„S-au integrat perfect”, povesteşte acesta. „Am intrat în casă, m-am pus pe canapea şi am dat drumul la televizor. Dintr-o dată, aud nechezat de cal. Când mă uit, o grămadă de cai băgaţi în casă. Apoi văd că în curte era o familie de ţigani, de vreo 20 de persoane, toate integrate perfect într-un cort imens. Nu că aş avea ceva împotriva integrării ţiganilor, dar parcă aş prefera să nu fie casa mea cea în care se integrează.”

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Poliţiştii ridică din umeri şi spun că nu au cu ce să-l ajute pe proprietarul vilei. „Asta cu integrarea romilor e de la UE, ar fi şi culmea să intervenim”, se scuză un şef al poliţiei locale. „Şi nu zic asta doar pentru că am luat o mică atenţie în bani de la romii integraţi, ci pentru că şi mie mi se pare normal să-i integrăm. Că-i integrăm în societate sau în vila personală a cuiva, asta deja nu mai e problema poliţiei.”

Sursa: TimesNewRoman.ro

LASA UN COMENTARIU