Un ţigan din România a luat BATAIE dupa ce a apărut într-o emisiune din Marea Britanie

tigan-invalid-anglia
Un ţigan din România a luat BATAIE dupa ce a apărut într-o emisiune din Marea Britanie despre „ţigani şi ajutoare sociale”
Mark Hawksby, un fost militar britanic, a fost condamnat la patru luni de închisoare şi amendat cu 100 de lire după ce a abuzat un cerşetor tigan invalid venit din Romania, pe o stradă din York. Instanţa a decis că a fost vorba despre un atac rasist.

Un fost militar britanic a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a abuzat un cerşetor tigan invalid, care cânta la acordeon în faţa unui magazin din York.

Totul a început după ce Viorel Dinu a apărut la televizor, în emisiunea „Gypsies on Benefits and Proud”, de la Channel 5, spunând că el şi alţi români merg în Regatul Unit pentru că este foarte uşor să obţină ajutoare sociale, realateaza o publicatie britanica.

Afirmaţiile acestuia l-au enervat pe Mark Hawksby, care ulterior l-a recunoscut pe stradă pe român. Bărbatul în vârstă de 25 de ani cânta la acordeon în faţa unui magazin când englezul i-a luat haina şi instrumentul muzical şi i le-a aruncat în stradă.

„Recunosc că am ridicat tonul, dar asta după ce el a început să-mi râdă în faţă. (…) I-am spus că eu nu aş putea să merg în România şi să fac ce face el”, a spus Hawksby în faţa instanţei.

Totuşi, britanicul a spus că nu acţionat rasist: „Sunt fost soldat – am fost 10-12 ani. Am fost trei ani în armată şi am lucrat cu nepalezi, cu oameni din Fiji, cu toate rasele. Chiar dacă eram englez, galez sau scoţian aş fi avut acelaşi sentiment vizavi de el”, a explicat el.

Procurorul însă a decis însă că „odată ce victima avea o naţionalitate străină, a fost vorba despre un incident rasist”. În plus, martorii oculari susţin că fostul soldat l-ar fi ameninţat pe cerşetor: „Să nu te mai văd cântând vreodată în York!”, ar fi strigat el.

De altfel, nu Dinu a fost cel care a făcut plângere, ci un profesor care a asistat la întreaga scenă. Acesta a făcut fotografii pe care ulterior le-a trimis Poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Treaba, tot de autoritati!
    Britanicul – scos din minti de tigani, de usuratatea castigurilor/zi in comparatie cu solda lui, cu grozaviile vazute la viata lui, l-au determinat sa doreasca sa nu-l mai vada in fata, ca sa nu se mai enerveze!
    Daca e suparat pe situatia din tara lui, sa stie ca si in Franta , chiar si in SUA – mai mult astia 'de culoare' se inmultesc progresiv, in comparatie cu albii, care nu mai vor copii! E tragic, e trist, dar – asta e!
    In al doilea rand – sa faca bine, (ca nu-i un prost sau analfabet) sa reclame, sa vorbeasca cu autoritatile din tara lui , sa gaseasca rezolvare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *