Un text vechi de două sute de ani adâncește misterul de la Notre Dame

Catedrala Doamna Noastră (Fecioara Maria) din Paris, a cărei construcție a început în 1163 pentru a fi finalizată la jumătatea secolului XIV, a inspirat, de-a lungul timpului, mai mulți scriitori, poeți, regizori, etc.

Notoriu rămâne romanul lui Victor Hugo, Cocoșatul de la Notre Dame, apărut în 1831. De remarcat că ilustrul scriitor francez descrie, la un moment dat, în tumultuoasa intrigă a povestirii, un incendiu puternic ce cuprinde trupul de piatră al monumentului istoric.

În scena închipuită de Hugo, Quasimodo, celebrul clopotar cocoșat din Parisul medieval, îndrăgostit de țigăncușa dansatoare care se prostitua în fața catedralei, pune foc intenționat și azvârle cu pietre din interiorul edificiului religios în încercarea de a o salva pe Esmeralda de asalturile huliganilor. Premoniție sau pură întâmplare, incendiul imaginat de Hugo s-a materializat, din păcate, în realitatea noastră cea de toate zilele.

VEZI SI: Profețiile lui Nostradamus pentru 2019. Incendiul de la Notre Dame redeschide seria controverselor

De la filmul mut din 1905 până la pelicula în care Antony Quinn a jucat rolul lui Quasimodo (1956), catedrala Notre-Dame a intrat, de asemenea, și în istoria cinematografiei.

VEZI SI: MIRACOL la Notre-Dame! Este IREAL ce s-a gasit in mijlocul catedralei. Oamenii sunt SOCATI!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.