Un TERORIST marxist din Grecia a evadat si ameninta cu reluarea luptei armate

Christodolous Xiros, un membru marcant al organizaţiei teroriste comuniste de gherilă urbană “17 noiembrie” (nume dat după data la care a început în 1973 revolta studenţilor de stânga contra guvernării militare naţionaliste), a evadat zilele trecute în timpul unei ieşiri temporare obţinute pentru bună-purtare şi a anunţat reluarea luptei armate. Acesta are de executat şase condamnări pe viaţă.

Bărbatul de 55 de ani, care a evadat în 7 ianuarie, a anunţat prin intermediul secţiunii elene a site-ului anarho-comunist de ştiri Indymedia că “vom folosi armele împotriva celor care ne-au furat viaţa în numele profitului”.

Comunicatul de presă este însoţit şi de o filmare în care apare teroristul comunist, care susţine că în prezent Grecia a devenit o colonie “sub ocupaţie germană”.

Citiți și:  Ron Paul: Coronavirus este noul „terorism”

Deasemenea, reprezentantul grupării N17 îi ameninţă şi pe naţionaliştii de la partidul Zorii Aurii cu noi acte de violenţă îndreptate împotriva lor, după ce anul trecut doi militanţi ai formaţiunii parlamentare au fost executaţi în plină stradă.

“Dacă ne vom întâlni din nou (lucru pe care nu vi-l doresc) a-ţi face bine să mă ucideţi. Voi lupta până la sfârşitul sfârşitului”, a mai declarat fugarul, adresându-se de data aceasta autorităţilor.

Ministerul de Interne din Atena nu a comentat mesajul, dar a asigurat că fugarul va fi arestat din nou în cel mai scurt timp.

Mişcarea marxist-leninistă „17 noiembrie”, fondată în 1975, a ucis peste 20 de persoane înainte să fie decimată de un val de arestări în 2002, printre victime numărându-se civili, poliţişti, jurnalişti, oameni de afaceri, procurori şi politicieni greci, dar şi oficiali turci sau militari americani. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile