UN SISTEM DEFECT: Profesia de „mama de imprumut” a prins tot mai mult teren din cauza ABANDONULUI

In cele ce urmeaza imi permit sa citez dintr-un articol remarcat pe un portal de stiri din Buzau:

Mame de împrumut”. 220 de buzoience îngrijesc copiii altora

220 de locuințe, jucării, haine, pătuțuri, femei pregătite să le devină mame, copii nepregătiți să le devină fii și multă, multă tristețe.

Este vorba despre cei 373 de copii buzoieni pe care părinții naturali îi condamnă la singurătatea unei vieți trăite în centrele de plasament, dar pe care cele 220 de mame de împrumut îi iau în îngrijire, redându-le zâmbetul și speranța.

La Buzău, 220 de femei sunt mame de profesie. Se numesc asistenți maternali profesioniști, funcționează ca persoane fizice atestate și, prin activitatea lor, asigură creșterea, îngrijirea și educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor abandonați.

Citiți și:  SCANDAL IMENS LA SPITALUL DE PSIHIATRIE SAPOCA! Pacienți bătuți, împinși și legați de pat. Doi bolnavi și-au tăiat gâtul și unul din ei a decedat

111lange-migrantmother

  • Sunt femei care acceptă ca micuții pe care părinții i-au uitat să ajungă în familiile lor, să devină parte din ele și să le devină încet, încet, copii.

Primesc aproape 1000 de lei pe lună, iar unele dintre femei au și câte doi prunci în îngrijire. Suma nu se dublează dacă ai doi copii în plasament, însă, la indemnizația pentru primul copil, se mai adaugă ceva dacă îl iei pe al doilea.

Până ajung asistenți maternali, femeile trec prin zeci de verificări, care să ateste că acestea au capacitatea și condițiile necesare pentru creșterea și educarea copiilor. Totul se desfășoară sub stricta supraveghere a Direcției pentru Protecția Copilului, care acordă și atestatele femeilor care vor să devină asistenți.

  • De ce o fac? Pentru copii, pentru ele, pentru indemnizația care abia acoperă îngrijirea micuților, pentru că sunt mișcate de soarta bieților prunci abandonați, pentru că vor.
Citiți și:  Cod ROȘU de AVERSE și descărcări electrice în acest județ

La Buzău, 220 de mame de profesie  își doresc să-i îngrijească pe cei  373 de copii pe care părinții naturali nu i-au dorit niciodată, întărind zicala populară ”Mamă nu-i cine te naște, e cine te crește!”

Articol de Cosmin ȘONTICĂ – Ziua de Buzau

LASA UN COMENTARIU