Un scenariu care da fiori. Ucraina ar putea fi locul începerii unui RAZBOI între Rusia și SUA

Locul unei confruntări militare dintre Rusia și NATO ar putea fi Ucraina, este de părere șeful Universității Americane din Moscova, Eduard Lozanski, relatează agenția URA.ru.

”Intensificarea stării de tensiune pe direcția ucraineană poate conduce la o confruntare militară directă între Rusia, SUA și NATO”, a declarat expertul pentru publicația Lenta.ru. În opinia lui, consecințele ar putea fi dintre cele mai imprevizibile, scrie vestidinrusia.ro.

În plus, Lozanski consideră că atitudinea președintelui american Joe Biden împinge lumea spre o catastrofă nucleară. Analistul apreciază că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este un lider mult mai responsabil; el chiar se preocupă de salvarea lumii.

Conflictul dintre liderii american și rus a apărut la 18 martie, când Biden a anunțat amestecul lui Putin în alegerile din Statele Unite și când a fost de acord cu ideea că șeful statului rus este un ”criminal”. Putin i-a răspuns într-o manieră destinsă, urându-i colegului său sănătate și, de asemenea, propunându-i să stea de vorbă. Propunere la care Biden a răspuns, deocamdată, negativ, precizează URA.ru.

Citiți și:  Putin pare că pregătește cea mai amplă campanie militară de la Al Doilea Război Mondial

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!