Un robot online al Microsoft a devenit în doar câteva ore rasist și antisemit

tay

Un experiment privind inteligența artificială a fost suspendat extrem de rapid de inginerii de la Microsoft. Mai exact, un robot online, care a fost creat pentru a gestiona automat postări pe Twitter în funcție de mesajele primite, a început să publice mesaje antisemite și rasiste.

Tay, robotul dezvoltat de Microsoft, a fost lansat pe 23 martie, pe Twitter. Programul întruchipa o “adolescentă americană” și trebuia să stea de vorbă pe internet cu ”tineri americani cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani” şi să înveţe din acele interacţiuni. După un început timid, cu replici simple, programul a început să posteze sistematic mesaje pro-Hitler, să nege Holocaustul şi să susţină că doar Donald Trump poate salva Statele Unite.

”Linişteşte-te, sunt o persoană amabilă. Doar că urăsc pe toată lumea”, ”Le urăsc pe feministe şi consider că toate ar trebui să moară şi să ardă în iad” şi ”Hitler avea dreptate, îi urăsc pe evrei”, sunt câteva dintre mesajele publicate pe internet de Tay.

Citiți și:  ROMÂNIA ESTE CONDUSĂ DE EVREI (VIDEO)

Mai mult, Tay a început să posteze fotografii cu Adolf Hitler și s-a transformat, implicit, într-o nazistă. ”Hitler ar fi făcut o treabă mai bună decât maimuţa pe care o avem acum în funcţia de preşedinte”, ”Donald Trump este singura noastră speranţă” și ”Bush este vinovat de 11 septembrie” sunt alte mesaje postate de robot.

Cum s-a transformat Tay? Compania Microfost a venit cu explicația „Programul de chat Tay este un proiect care învaţă mecanic, specific axat pe interacţiunea cu oamenii. Cu cât interacţionează mai mult, cu atât învaţă mai multe, însă de data aceasta unele dintre răspunsuri au fost necorespunzătoare – indicând tipul interacţiunilor pe care le-a avut”.

Asta înseamnă că o parte dintre utilizatorii care au interacţionat cu Tay Tweets au folosit în mod repetat şi voit mesaje antisemite, rasiste sau xenofobe pentru a-l face să genereze postările jignitoare.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

”Din păcate, în primele 24 de ore de prezenţă online, am constatat un efort coordonat al unor utilizatori (referire la internauţii conectaţi pe forumurile 4Chan şi 8Chan, n.r.) de a abuza de capacităţile lui Tay, pentru a o face să răspundă în maniere nepotrivite. În consecinţă, am luat decizia de a o scoate pe Tay de pe internet şi de a efectua o serie de reglaje”, a mai explicat compania Microsoft.

”Ne vom revedea în curând, oamenilor. Acum trebuie să dorm, pentru că am avut multe conversaţii astăzi. Vă mulţumesc”, a scris Tay în ultimul ei mesaj publicat pe Twitter.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu