Un psihopat și-a înhămat calul la căruță și i-a dat foc

Un bărbat de 41 de ani din Afumați, Ilfov, a încărcat căruța cu materiale combustibile, a înhămat calul și apoi a dat foc atelajului, animalul suferind arsuri grave. Atenție, sunt imagini ce pot avea un puternic impact emoțional!

-Calul incendiat a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului.
-Bărbatul care și-a incendiat calul înhămat la căruță a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov.

Incidentul a fost anunțat la 112, iar la fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, un criminalist și un medic veterinar. Aceștia au constatat că animalul incediat avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp.

Era în stare de șoc post-traumatic, așa că a primit la fața locului îngrijiri medicale de specialitate.

Calul incendiat se află sub tratament de specialitate

Din fericire, în urma intervenției pompierilor și asistenței medicale de specialitate a medicilor veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterninare și de Siguranță a Animalelor Ilfov, calul incediat a fost salvată, aceasta aflându-se în prezent sub tratament de specialitate.

În gospodăria bărbatului a fost găsit și un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inamiție, fiind înfometat de către proprietar.

Ambele animale au fost transferate în adăposturi de specialitate.

Bărbatul a fost internat la un spital de boli neuropsihice

Bărbatul care și-a incendiat calul înhămat la căruță a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, fiind internat în temeiul Legii 487/2002, cu afecțiuni neuropsihice.

În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schinghiuire a animalelor și distrugere prin incediere, cauza urmând a fi prezentată structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!