Un poliţist devenit erou după ce a salvat un copil este acuzat de tortură dupa ce ar fi legat de gât un hot cu o curea şi l-ar fi ”plimbat” prin Vaslui

Polițistul Alexandru Mălăncuș, devenit erou după ce a salvat viața unui copil rus de 11 ani, a fost reclamat la Parchet și dat în judecată de un tigan de 23 de ani pentru tortură și abuz în serviciu.

Agentul de la Serviciul Rutier Vaslui, premiat de Ziua Poliției Române cu ”Distincție de onoare” după ce în 2017 a salvat un copil rus de la moarte în timp ce era detașat pe litoralul bulgăresc, l-ar fi legat cu o curea de gât pe tânăr și apoi l-ar fi ”plimbat” prin Vaslui.

Scenele s-ar fi întâmplat în momentul în care infractorul de etnie de 23 de ani a fost prins după ce ar fi furat țigări dintr-un magazin.

Agentul Alexandru Mălăncuș este acuzat de tânăr că l-ar fi torturat și umilit public din momentul imobilizării și până la punerea sa în libertate.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

Mai mult decât atât, scrie libertatea.ro, victima a fost fotografiată în sediul Poliției Vaslui cu o curea legată de gât, imagine devenită virală după ce a fost publicată de un ziar local.

De altfel, o copie a pozei apărute în ziar a fost atașată la plângerea făcută la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui de către Iulian Morariu.

”Cu o curea de gât, deși avea cătușe”
Evenimentul în urma căruia tânărul de 23 de ani ar fi fost torturat de către polițist a avut loc în urmă cu trei săptămâni, în municipiul Vaslui. Iulian Moraru, împreună cu un prieten de-al său, ar fi furat un cartuș cu țigări dintr-un magazin, iar apoi ar fi fugit pe o stradă din apropiere.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

Alertat de vânzătoarea care a ieșit din chioșc și a început să strige după ajutor, agentul Alexandru Mălăncuș, care în acel moment trecea întâmplător prin zonă, a început să fugă după cei doi tineri.

După câteva sute de metri, polițistul a reușit să-l prindă pe Iulian Moraru în spatele unui bloc, unde l-a imobilizat.

În plângerea făcută la Parchet, Iulian Morariu susține că polițistul care l-a imobilizat a încălcat procedurile legale.

Tânărul își argumentează acuzațiile cu un articol din legislația Comisiei Europene conform căruia ”utilizarea, în cadrul aplicării legii, a cătușelor pentru degetul mare și a cătușelor pentru degete, precum și a instrumentelor de imobilizare a gâtului nu este considerată admisibilă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.