Un polițist a primit 15 luni de închisoare pentru “dezinformare” pe rețelele de socializare

Spania: Polițist primește 15 luni de închisoare pentru “dezinformare” pe rețelele de socializare

Fii atent ce se întâmplă în Spaina.

The Guardian:

Un ofițer de poliție care a postat în mod deliberat un videoclip înșelător cu un atac sexual pentru a încerca să stârnească ură împotriva copiilor migranți a devenit prima persoană din Spania care a primit o condamnare la închisoare pentru că a folosit rețelele de socializare pentru a publica și răspândi știri false.

De unde știu că era “în mod deliberat”? Au dovedit asta în vreun tribunal?

Un tribunal din Barcelona l-a condamnat marți pe ofițerul de la Guardia Civil pentru o infracțiune împotriva drepturilor fundamentale și a libertăților publice și l-a condamnat la 15 luni de închisoare și o amendă de 1.620 de euro (1.410 de lire sterline).

Inculpatul, care a acceptat un acord de urmărire penală, va evita închisoarea, deoarece pedepsele privative de libertate de mai puțin de doi ani nu sunt executate de infractorii pentru prima dată în Spania. Cu toate acestea, instanța i-a ordonat să urmeze un curs privind drepturile omului și anti-discriminare și să se abțină de la a posta comentarii defăimătoare pe rețelele de socializare.

Instanța a auzit că, în iulie 2019, inculpatul a postat un videoclip pe contul său de Twitter despre care spunea că arată un tânăr migrant marocan violând o femeie în Canet de Mar, un oraș de lângă Barcelona. El a încărcat videoclipul – care arăta de fapt o femeie bătută și agresată sexual în China – la câteva zile după ce o femeie din Canet de Mar ar fi fost violată de doi minori străini care locuiau într-un centru de primire.

„Iată un videoclip cu mena marocană [un termen adesea derogatoriu pentru minorii neînsoțiți] din Canet de Mar – unul dintre cei pe care vom ajunge să-l plătim până la 23 de ani”, se citește în postare. Ofițerul a mai sugerat că atacurile „nebunilor și haitelor de marocani” erau ignorate de mass-media.

Videoclipul a avut 21.000 de vizualizări.

Aceste cazuri sunt într-adevăr ignorate de mass media.

De ce crezi că sute de milioane de oameni au incredere în anonimi de pe internet mai mult decât în presă?

Probabil trebuie să adresăm elefantul din cameră înainte să vorbim despre oameni pe internet ca fiind o amenințare informațională.

Vlad Voicu / Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *