INTERNATIONALSTIRI

Un polițist a primit 15 luni de închisoare pentru “dezinformare” pe rețelele de socializare

thumbs b c 415cf9a2b26ab7f82f0d70cb60c6d840

Spania: Polițist primește 15 luni de închisoare pentru “dezinformare” pe rețelele de socializare

Fii atent ce se întâmplă în Spaina.

The Guardian:

Un ofițer de poliție care a postat în mod deliberat un videoclip înșelător cu un atac sexual pentru a încerca să stârnească ură împotriva copiilor migranți a devenit prima persoană din Spania care a primit o condamnare la închisoare pentru că a folosit rețelele de socializare pentru a publica și răspândi știri false.

De unde știu că era “în mod deliberat”? Au dovedit asta în vreun tribunal?

Un tribunal din Barcelona l-a condamnat marți pe ofițerul de la Guardia Civil pentru o infracțiune împotriva drepturilor fundamentale și a libertăților publice și l-a condamnat la 15 luni de închisoare și o amendă de 1.620 de euro (1.410 de lire sterline).

Inculpatul, care a acceptat un acord de urmărire penală, va evita închisoarea, deoarece pedepsele privative de libertate de mai puțin de doi ani nu sunt executate de infractorii pentru prima dată în Spania. Cu toate acestea, instanța i-a ordonat să urmeze un curs privind drepturile omului și anti-discriminare și să se abțină de la a posta comentarii defăimătoare pe rețelele de socializare.

Instanța a auzit că, în iulie 2019, inculpatul a postat un videoclip pe contul său de Twitter despre care spunea că arată un tânăr migrant marocan violând o femeie în Canet de Mar, un oraș de lângă Barcelona. El a încărcat videoclipul – care arăta de fapt o femeie bătută și agresată sexual în China – la câteva zile după ce o femeie din Canet de Mar ar fi fost violată de doi minori străini care locuiau într-un centru de primire.

„Iată un videoclip cu mena marocană [un termen adesea derogatoriu pentru minorii neînsoțiți] din Canet de Mar – unul dintre cei pe care vom ajunge să-l plătim până la 23 de ani”, se citește în postare. Ofițerul a mai sugerat că atacurile „nebunilor și haitelor de marocani” erau ignorate de mass-media.

Videoclipul a avut 21.000 de vizualizări.

Aceste cazuri sunt într-adevăr ignorate de mass media.

De ce crezi că sute de milioane de oameni au incredere în anonimi de pe internet mai mult decât în presă?

Probabil trebuie să adresăm elefantul din cameră înainte să vorbim despre oameni pe internet ca fiind o amenințare informațională.

image 2022 11 11 130134424

Vlad Voicu / Incorect Politic

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.