Un politician confirma DEZASTRUL BUGETAR ȘI PRĂBUȘIREA ECONOMICĂ!

Reprezentanții Guvernului PSD -ALDE și susținătorii lor s-au grăbit, ieri, să se folosească de ultima evaluare Fitch asupra României pentru a își lăuda realizările. Și, totuși, documentul agenției de rating nu este atât de “luminos” cum ar putea crede unii.

O spune fostul analist economic şi actual senator PNL, Florin Cîţu, în opinia căruia, raportul Fitch relevă, dimpotrivă, dezastrul de la buget şi prăbuşirea economică.

Senatorul liberal insistă asupra câtorva aspecte din raportul Fitch şi aminteşte că agenţia a confirmat faptul că deficitul bugetar va sări peste 3,4%, peste cel de anul trecut şi peste nivelul de 3% agreat cu autorităţile europene.

Citiți și:  BREAKING NEWS Noul premier al României, Florin Cîțu, ANUNT senzațional pentru toți românii

În plus, spune Cîţu, România nu are prea multe motive de bucurie pentru că rămâne la ratingul BBB+, unul nu atât de bun cum ete prezentat de cei de la guvernare.

“ Ratingul României este cel mai slab în categoria <> şi imediat deasupra <>. Adică timp de 6 ani România nu a reuşit să se îndepărteze de zona speculativă şi riscantă pentru investitori. În ianuarie 2008 România avea acelaşi rating ca acum. În câteva luni, România a fost lovită de o criză economică. Țări cu acelaşi rating ca România : Indonezia, Maroc, Turcia.”, a spus Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El mai precizează şi că Fitch vorbeşte despre o creştere economică de 3,8% pentru anul acesta, în timp ce Guvernul a construit bugetul pe un avans al PIB de 6%. În acest context, Cîţu solicită demisia ministrului finanţelor publice. Ministru care, ieri, aşa cum a arătat Capital, a ieşit pentru a se lăuda exact cu raportul Fitch prin care se justifică menţinerea ratingului de ţară al României.

Citiți și:  S-a aflat cel mai mare SECRET al lui Florin Cîțu, noul premier al României

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile